Bíró Lajos után Hamvas Zoltán a Bocuse D’Or Akadémia elnöke

Szakma
Tipográfia

A Magyar Bocuse D’Or Akadémia éves rendes közgyűlésén Bíró Lajos az akadémia elnöke, a Bock Bisztró korporatív séfje, beszámolt a szervezet elmúlt időszaki tevékenységéről és értékelte az elvégzett munkát. A 2009-ben alakult szervezet életében nagy sikert hozott a 2012. év és az idei év eleje.

Széll Tamás chef és csapata a Brüsszelben rendezett európai selejtezőből a 9. helyen jutott be a világ legjobb séfjeit felvonultató döntőbe, és a Lyonban tartott megmérettetésen a 10. helyen végzett. Magyar versenyző először került be a világ elitjébe, s újonc még soha nem végzett ilyen előkelő helyen.

A beszámolót követően Bíró Lajos, a szervezet elnöke bejelentette lemondását. Ennek okaként alapvetően a megnövekedett terhelésében jelölte meg. A Bock Bisztró tavaly ősszel megnyitotta második saját üzemeltetésű éttermét, bővül a franchise rendszerben működő Bock Bisztró Koppenhága, és a közeli jövőben újabb franchise üzlet nyílik Magyarországon. Bíró Lajos 2011 óta volt az Akadémia elnöke, megválasztásakor 2 évre vállalta el. Ugyancsak lemondott Benoit Barbault, az Akadémia tagja és főtitkára.

A Magyar Bocuse D’Or Akadémia soron következő feladata megtalálni és felkészíteni a következő versenyre Széll Tamás utódját, ami nem ígérkezik könnyűnek, már csak a megváltozott versenyszabályok miatt sem. Ennek irányítása mostantól Hamvas Zoltánra, az Onyx étteremigazgatójára vár, aki Bíró Lajos javaslatára követi őt az elnöki székben.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner