Gundel Károly díjat alapított és emlékévet szervez az Ipartestület

Szakma
Tipográfia

Idén november 30-án rendezi meg gálaestjét - ezúttal már harmadszor - a Magyar Vendéglátók Ipartestülete. Ezt az eseményt, és az egész évet meghatározza Gundel Károly emléke: az ő tiszteletére alapított Gundel- díjat bejelentő szeptember 26-ai sajtótájékoztatót hatalmas sajtóérdeklődés mellett tartották meg a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.

A tájékoztatót megnyitó Kiss Imre múzeumigazgató is jelezte: nagy bejelentésre készül az Ipartestület. Kovács László MVI-elnök pedig egyenesen szakmatörténeti jelentőségűnek nevezte, hogy a vendéglátók, szállodások, kocsmárosok szakmai „Kossuth díját” Gundel Károly tiszteletére alapították meg, aki az ipartestület elnöke volt.
A díjat évente adják át, szeptember 23-án, Gundel Károly születésnapján, az első alkalom 2014-ben lesz. A díjat olyan személy nyerheti el, aki maradandót alkot a magyar vendéglátás értékeinek megőrzésében, fejlesztésében. A díj odaítéléséről egy kuratórium dönt, amelybe minden szakmai szervezet (Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, Magyar Éttermi Szövetség, Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, Chaine des Rotisseurs, Cukrászok Szövetsége, MARESZ éttermi tagozata, VIMOSZ) delegál egy-egy tagot, és a kuratórium állandó résztvevője lesz a Gundel család egy tagja is.
Az elismerésben évente legfeljebb három személy részesülhet.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

Chef pincer banner