Egy jó szakácskönyvnek a hozzáállást és a gasztrointelligenciát kell fejlesztenie, valamint kiegészítenie azt a technológiai tárat, amellyel a szakács rendelkezik – vallja Fekete Antonio, aki a nyáron nyílt bemutatótermében személyesen is segít eligazodni a szakácsoknak, hogy milyen irányba érdemes fejleszteniük a tudásukat. Karácsonykor érdemes lehet a kívánságlistát erre bővíteni.

Tavaly szeptember óta hatályos az a minisztériumi rendelet, amelyben szabályozzák a konyhai részlegvezető képzését. Ha lenne olyan iskola, amely tudná vállalni a komoly feltételeket, és a finanszírozási hátterét is biztosítani lehetne, akkor a mesterségükben továbblépni akaró szakácsok Magyarországon is találhatnának olyan oktatást, ahol valódi mesterszintre fejleszthetnék a tudásukat.

A vendéglátásban és az idegenforgalomban az utóbbi években ugyancsak elmaradtak a bérek az országos átlagtól, így a turisztikai ügynökség vezetője szerint az ágazatban meg kellene ezeket kétszerezni jövőre, ennek azonban jelenleg több korlátja is van. A munkaadói és a munkavállalói oldal képviselőit is arról kérdeztük, hogyan lehetne megvalósítani a tervet.

Széll Tamás, a budapesti Onyx étterem séfje nyerte csütörtökön a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny Budapesten megrendezett magyarországi döntőjét, és ezzel a lehetőséget arra, hogy az országot képviselje az európai kontinensdöntőn május 10-11-én, szintén Budapesten.

További cikkeink...

hírlevélfeliratkozás

newsletter

Chef pincer banner