Az Elamen Zrt. és a Hungast Dél-Magyaroszág csapatai nyerték az Országos KözÉtkeztetői Szakácsversenyt

Események
Tipográfia

Kupi Attila és Kupi Attiláné az Elamen Zrt. szakácsai valamint Berényi Máté és Minkó Péter a Hungast Dél-Magyarország képviseletében nyerték meg a METRO Vevőakadémián megrendezett Országos KözÉtkeztetői Szakácsverseny (OKÉS) döntőjét.

Minden csapatnak nettó 420 Ft/adag áron biztosították az őszi ételek elkészítéséhez szükséges remek minőségű alapanyagokat, hogy bizonyítsák, a nagyüzemi körülmények között is lehet finom és tápláló ételeket készíteni.

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete, a Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) által szervezett eseményre bármely, a közétkeztetésben tevékenykedő vállalkozás nevezhetett. A tíz döntős csapat közül - Junior Harmónia, Fehérház Étterem, Varda Kft., Eurest Kft., Sodexho Kft, Alsónémedi községet ellátó főzőkonyha, Elamen Zrt., Hungast, Bajamenza, Vasi fogadó Kft. – a zsűri két csapatnak ítélte a verseny fődíját, így a Hungast és az Elamen Zrt. képviselői is aranyéremmel térhettek haza. Második helyezést ért el a Sodexho Magyarország Kft. és az Eurest Kft. csapata, bronzéremmel pedig a Junior Harmóniát és a Vasi Fogadó Kft-t jutalmazták.

A főzéshez használt alapanyagokat a METRO Kereskedelmi Kft. biztosította, így a csapatok a piacon elérhető legjobb minőségű élelmiszerekkel dolgozhattak.

A kétfős csapatoknak három óra állt rendelkezésére, hogy elkészítsék és felszolgálják a szombati menüt, miközben komoly feltételeknek kell megfelelniük: a zsűri ellenőrizte az alapanyagok minőségét, mennyiségét és az élelmiszerbiztonsági szabályok betartását is.

„Remek kezdeményezésnek tartjuk az Országos KözÉtkeztetői Szakácsversenyt, hiszen a METRO Kereskedelmi Kft. célja is az, hogy bizonyítsa, nagytételben is lehet kiváló minőségű, friss élelmiszereket vásárolni, legyen szó zöldségekről, gyümölcsökről, hús- vagy halételekről. Szeretnénk formálni az emberek gondolkodását az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozásról, nap mint nap azon dolgozunk, hogy jó minőségű élelmiszereket kínáljunk alacsony áron partnereinknek.” – mondta Krubl Yvette, a METRO Kereskedelmi Kft. kommunikációs vezetője.

 

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner