2016-ban Magyarországon rendezik a Bocuse d’Or európai döntőjét

Események
Tipográfia

2016. május 10-11-én Magyarország, azon belül is a Hungexpo – Budapest területe ad otthont a világ legrangosabb séfversenyének, a Bocuse d’Or európai döntőjének. Az esemény kapcsán világossá válik, kik a kontinens legígéretesebb séfjei, hiszen a zsűri tagjai Budapesten választják ki azokat az európai országokat, amelyek részt vehetnek a Bocuse d’Or 2017-es lyoni világdöntőjén. 2014-ben Svédországban rendezték a versenyt, most Magyarországé a megtiszteltetés, hogy Hamvas Zoltán séf elnökletével helyet adjon a 2016-os Bocuse d’Or európai válogató versenyének.

Mint ismeretes, 2015 januárjában a Bocuse d’Or lyoni világdöntőjében a skandináv országok ismét diadalmaskodtak: begyűjtötték az arany- és (Norvégia) bronzérmet (Svédország). Kérdés, vajon folytatódik-e az északi országok diadalmenete? Mely országok jelenthetnek veszélyt a domináns skandináv országokra? Franciaország képes-e ismét dobogós helyezést elérni? A kérdésekre a Sirha Budapest Kiállítás keretében érkeznek meg a válaszok 2016. május 10-11. között.

A budapesti program egy 5 óra 35 percen át tartó lélegzetelállító kulináris produkció lesz. A megmérettetésen mindössze 11 séf nyer részvételi lehetőséget a Bocuse d’Or 2017 januárjában rendezendő lyoni világdöntőjére, ahol a különböző válogató versenyek győztesei vetélkednek egymással.

A selejtezők közül a Bocuse d’Or európai döntője áll leginkább a figyelem középpontjában. 2016-ban a magas technikai nívó és a lélegzetelállító kreativitás biztosan elkápráztatja a nézőket, a verseny végeztével pedig 11 európai séf kvalifikálja magát a Bocuse d’Or világdöntőjébe.

2008 óta, vagyis a Bocuse d’Or európai döntőjének alapítását követően nem kevesebb, mint 10 európai versenyző állhatott a lyoni dobogóra. A különböző kontinensekről érkező versenyzők számának egyensúlya, illetve az ázsiai-csendes óceáni és latin-amerikai döntők jelentősége miatt a Szervezőbizottság az eddigi 12 helyett csak 11 helyet biztosít a Bocuse d’Or lyoni világdöntőjében az európai séfeknek.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner