Az Onyx lett az év étterme a Dining Guide-nál

Események
Tipográfia

Nemcsak a fődíjat vehette át Michelin-csillagos hely két séfje, de külön az év legjobb szakácsteljesítményét produkáló Széll Tamás is kitüntették a Bocuse d’Or-on elért eredményéért.

dining guid
Február 29-én, hétfőn este a Larus Étterem és Rendezvényközpontban megrendezett gálán a fődíjnak számító Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díját a két vezető szakács Szulló Szabina és Széll Tamás vehette át. A Gerbeaud-házban működő Onyx étterem azonban újabb elismerést vívott ki, hiszen az Év Szakácsteljesítménye Díjat ugyancsak Széll Tamás kapta a Bocuse d’Or-on elért sikeréért.
A Zepter-Év Innovatív Konyhájáért járó díjat a Borkonyha étteremnek ítélte oda a zsűri, a díjat Sárközi Ákos séf vette át. A Hennessy-Év Séfje díjára a Costes étterem fiatal tehetsége, Palágyi Eszter lehet büszke. A tavaly nyitott budai Émile étterem a Bortársaság-Év Legígéretesebb Étterme Díjával gazdagodott, a Törley- Év Ifjú Séftehetsége Díjat pedig Fehér Gábor, az ESCA tulajdonos-séfje nyerte. Street Food kategóriában, a PolaPola érdemelte ki a Staropramen-Év Street Food Díját.
Idén a kiadott kalauzhoz a két Michelin-csillagos séf, Nicola Portinari titokban tesztelte a legjobb húsz éttermet, ezután döntött arról, kinek ítéljék oda a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díját.
A Magyar Konyha szerkesztőbizottságának elnöke, Lévai Anikó három magyar termelőnek adott át díjat. Sándor Tamás kézműves sajtkészítőt, a tradicionális hegyvidéki sajtokat előállító mónosbéli Bükki Sajt képviselőjét, Balogh Nagy Erzsébetet, a keleméri juhtenyésztőt (Keleméri Báránykák)valamint Szabó Györgyöt, a bükki füvesembert, a Györgytea alapítóját díjazták.


Top 10 étterem


Onyx                               – 92 pont - Szulló Szabina, Széll Tamás séfpáros
Costes                             – 92 pont – Palágyi Eszter, séf
Borkonyha                       – 90+ pont – Sárközi Ákos, séf
Costes Downtown             – 90 pont – Miguel Viera, Tiago Sabarigo, séfek
Salon                              – 87 pont - – Wolf András, Fekete Antonio, séfek
Babel                              – 86 pont – Lenk Zsolt, megbízott séf
Arany Kaviár                    – 85 pont – – Nyíri Szása, Kanász László, séfek
MÁK                                – 84+ pont –– Mizsei János, séf
Émile                              – 84 pont –– Kövér Gergely, séf
Alabárdos                        – 83+ pont –– Kiss O’shea Dániel, séf

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner