IX.Országos Étterem Hét

Események
Tipográfia

Idén ősszel ismét több mint száz felső- és közép kategóriás étterem konyháját ismerhetik meg az érdeklődők a IX. Országos Étterem Héten, október 12. és 18. között. Aki előzetesen asztalt foglal a www.etteremhet.hu weboldalon, minőségi, háromfogásos ebéd- vagy vacsoramenüt fogyaszthat 3,300.– forinttól kezdődő áron (amely a szervízdíjat is tartalmazza), szabadon választva a résztvevő éttermek közül.

A vendégek részéről nagy igény van arra, hogy a legdrágább, csúcskategóriájú alapanyagokkal dolgozó éttermek kiemelt minőségű menüt kínáljanak. A 2015. őszi Étterem Héten ismét jelen lesznek az ún. „Prémium menük”, melyeknek ára: 4,900.− forint lesz. A Prémium menük különleges minőségét kiváló, több Michelin ajánlással is rendelkező étterem fémjelzi. A DiningCity nemzetközi étteremajánló októberben már kilencedik alkalommal szervezi meg a Magyarországon egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Országos Étterem Hetet. A programban ezúttal is jó néhány olyan étterem vesz részt, amely szerepel „Az 50 legjobb magyar étterem”listáján.  A minőségi vendéglátás szellemében az Étterem Hétre kialakított szabad helyek száma az egyes  éttermekben limitált, de aki igyekszik az asztalfoglalással, az akár Michelin ajánlással rendelkező étteremben (pl.: ARAZ étterem, Gundel étterem, La Perle Noire étterem, Paris Budapest étterem, Pesti Disznó Bisztró) is elfogyaszthatja a kedvező áru ebéd-, vagy vacsoramenüjét. A különleges ételeken túl most egy egyedi borajánlattal is várja vendégeit néhány étterem: az Étterem Hét résztvevőinek kedvező áron kínál egy Disznókő Tokaji Kései Szüretből készült borkoktélt. Az Országos Étterem Hét jó alkalom arra, hogy bárki megismerhesse a magyar vendéglátás  legmagasabb szintjeit. A programban résztvevő kiváló éttermek az étlapjuk legjavát kínálják vendégeiknek: általában 3-4 féle előételből, főételből és desszertből választhatnak az ízek kedvelői. A sokak által megszeretett rendezvény keretében a legutóbbi alkalommal is több mint 23 ezren látogattak el a résztvevő éttermek egyikébe. Sőt, ismét sokan voltak olyanok, akik az egy hetes program lehetőségét kihasználva több éttermet is kipróbáltak. Az Országos Étterem Hétre személyesen vagy telefonon NEM lehet asztalt foglalni – erre a célra a rendszer csak az online foglalásokat regisztrálja a www.etteremhet.hu weboldalon. A vendégek az  asztalfoglalás elküldése után azonnali visszaigazolást kapnak e-mailben a foglalás sikerességéről.
A IX. Országos Étterem Hét bemutatkozását  a 101 éves múlttal rendelkező patinás Café Astoria Restaurantban került sor, ahol az eseményre készült teljes menüajánlatát felvonultatták. Szőcs Levente éttermi igazgató, a Danubius Hotel Astoria étterem vezetője elmondta, hogy nagyon sok magyar vendégre számítanak, annál is inkább, mert kialakult az étterembe járók között, hogy nem szívesen ülnek be egy szálloda éttermébe, pedig varázslatos menükkel, fantasztikus konyhával várják a vendégeket (ezt igazolhatjuk mi is). Részt vettek még:  a többszörös díjnyertes St. Andrea Wine & Gourmet bar képviseletében Lizsicsár Miklós, az éttermi hét borát ajánló Mészáros Lászlóval a Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet igazgatója. A bemutatót Kiss Zoltán, az Országos Étterem Hetet szervező DiningCity étteremajánló képviselője moderálta.

Fejes Imre

hírlevélfeliratkozás

newsletter

Chef pincer banner