Poharalec Zoltán, a szegedi Port Royal Bistro séfje nyerte a METRO és MUTTI receptversenyét

Események
Tipográfia

Mediterrán hangulat, ízletes falatok, tehetséges séfek- így jellemezhető röviden a különleges receptverseny döntője, amelyet július 22-én tartottak meg a METRO Gasztroakadémiáján.

A kezdeményezés célja az volt, hogy lehetőséget adjon egy tehetséges szakácsnak, hogy megismerje az igazi olasz konyhák titkait, hagyományait, és az elismert olasz séfektől megszerzett tudást hazánkban kamatoztathassa.

„Főzzön egy pármai útért” felhívással indult verseny a hazai séfek számára, amely során minél kreatívabb és egyedibb receptötleteket vártak a szervezők. Az egyetlen megkötés az volt, hogy MUTTI paradicsomkonzervet használjanak fel az étel egyik alapanyagként.

A legtehetségesebb hét szakács személyesen is lehetőséget kapott, hogy elkészítse specialitását. A nyertest öttagú szakmai zsűri Fabio Zinelli (a MUTTI cég export vezetőjének) elnökletével választotta ki.

A legízletesebb és legkreatívabb ételt a szegedi Port Royal Bistro séfje, Poharalec Zoltán készítette el. Így ő az a szerencsés, aki részt vehet az öt napos olaszországi úttal összekötött gasztronómiai képzésen, ahol elismert séfekkel való tapasztalatcsere során bővítheti tovább a mediterrán konyhával kapcsolatos ismereteit.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner