Lezajlott az első Világevő Séfverseny

Események
Tipográfia

Lezajlott az első Világevő Séfverseny Budapesten, a meghívásos összecsapáson 8 kiváló konyhafőnök mérte össze a tudását a Világevő blog szervezésében különleges körülmények között.

A versenyzők ugyanis nem a megszokott, profi konyhai környezetben dolgoztak, hanem háztartási eszközökön, nélkülözve a jól bevált technológiákat. Maradt a serpenyő, a fazék, a botmixer, a sütő, és alapanyagokban is olyanokat kaptak, amik bárki számára hozzáférhetők. A séfek nem tudták előre, hogy miből fognak dolgozni, csak a helyszínen derült ki, hogy milyen húsok, zöldségek, friss zöldfűszerek lapulnak a hűtőben. A főzésre mindössze két órájuk volt, ezalatt kellet rögtönözniük a versenyfogást a zsűri számára. A fő téma a mangalica volt, egy két éves, szabad tartású disznó húsrészeiből választhattak egyet-egyet a sorsolás sorrendjében, az állat (és a zöldségek nagy része) a Fekete Bárány manufaktúrából származott.

Séfek: Ádám Csaba Olimpia - Budapest Bicsár Attila Alabárdos - Budapest Bíró Lajos Bock - Budapest Pataky Péter IKON - Debrecen Sárközi Ákos Borkonyha - Budapest Takács Lajos Lacipecsenye - Budapest Varju Viktor Bock - Budapest Wolf András Salon - Budapest

Szakmai zsűri: Csapody Balázs, Kistücsök Harmath Csaba Segal Viktor Szulló Szabina (zsűrielnök) Onyx

Az első Világevő Séfverseny végeredménye:

A zsűri két különdíjat is kiosztott:

A legszebb tálalásért Wolf András (Salon) kapott értékes tányércsomagot a Monca Details képviselőjétől, Zavadszky Mónikától. A legjobb anyagfelhasználásért Bicsár Attila (Alabárdos) kapott elismerést.

És a legjobbak listája:

Sárközi Ákos (Borkonyha): Rakott borjúnyelv mangalicapörccel és idényzöldségekkel

Ádám Csaba (Olimpia): Borjúsült mangalicacsászárral, shisós krumplipürével, citromolajos pecsenyelével és yuzukrémmel.

Bíró Lajos (Bock bisztró): Paprikás csirke hamis szarvasgombával, mangalicaoldalas mócsinggal.

 

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner