Évente átlagosan 320 ezer ételmérgezéssel összefüggő esetet regisztrálnak az Európai Unióban1, melyben a keresztfertőzés is szerepet játszik. Konyhai környezetben kiemelten fontos, hogy a koszos, szennyezett felületekről, vagy helyiségekről ne kerüljön át fertőző anyag az élelmiszert kezelő, előállító területre.

A HACCP élelmiszer-biztonsági előírásai közt jó gyakorlatként szerepel a hazánkban is egyre ismertebb, színkóddal ellátott eszközök, például tisztítókendők használata. A Tork színes, többször használható tisztítókendők összhangban állnak a HACCP előírásaival és az ISEGA élelmiszeripari tanúsítvány által bizonyítottan alkalmasak élelmiszerrel való érintkezésre.

tork foto

A kék, zöld, sárga és piros színű tisztítókendők az egyes helyiségek elkülönített tisztítási folyamataira, vagy a konyhán belül megkülönböztetett területekre is költséghatékony és biztonságos megoldást kínálna, emellett a személyzet számára is egyértelmű higiéniai rutint alakítanak ki. A Tork tisztítókendők tartósak, jó nedvszívóképességűek és többszöri felhasználás ellenére sem szakadnak szét. A legtöbb esetben a konyhai tisztításhoz a zöld kendő ajánlott, a piros kendőt a fokozott higiéniai kockázatú helyekre, például mosdókba, toalettekbe, a sárga kendőket a higiéniai szempontból kevésbé kockázatos területekre pl. csaptelepek a kék kendők pedig általános felületek tisztítására ajánlott.
Tork professzionális higiéniai megoldások: www.tork.hu


1 http://www.efsa.europa.eu/en/topics/topic/food-borne-zoonotic-diseases