Szakmai versenyek a Sirha-n

Események
Tipográfia

Tihanyi Klára, a Sirha Budapest kiállítás igazgatója a március 4-én tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a 10 ezer négyzetéteres kiállító területre 250 kiállítót várnak több mint 10 országból.

A kiállítás keretein belül több jelentős szakmai versenyt is rendreznek, a legkiemelkedőbb ezek közül a Bocuse d’Or magyarországi döntője. A hat döntős versenyző méri össze tudását annak érdekében, hogy első helyezettként kijuthasson a stockholmi európai döntőre. Hamvas Zoltán, a Bocuse d’Or Akadémia elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a 2016-os Bocuse d’Or Europe döntő rendezési jogáért már csak Budapest és Bécs van versenyben. A győztes várost a májusban megrendezésre kerülő stockholmi döntő során hirdetik ki.

Kolonics Zoltán, a kiállítás cukrász nagykövete felhívta a figyelmet a magas szintű cukrász szakmai programokra, valamint a Sirha kiállítás során megrendezésre kerülő Év desszertje verseny döntőjére, amit Sirha Budapest Desszertverseny néven tartanak. A nagykövet kiemelte, hogy a verseny célja többek között a tehetséges fiatalok felkutatása és támogatása.

Szintén a kiállításon zajlik majd a Magyar Barista Bajnokság, ahol a szakemberek hat kategóriában mérik össze tudásukat. A nyertesek további nemzetközi versenyeken képviselhetik majd hazánkat.

Dr. Simon Péter, az MT Zrt. vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy céljuk a vendéglátók és a beszállítók közötti ellentét feloldása, melynek érdekében számos termelőt hoznak a kiállításra. A személyes találkozók és a bemutatók, kóstolók révén szeretnék elérni a szakmák és régiók közötti szorosabb együttműködést.

Az esemény szervezői kiemelték, hogy a siker érdekében hosted buyereket, vevőjelölteket hívtak a rendezvényre. A honlapon működik egy tárgyalás előfoglaló rendszer, melyen keresztül előre időpontot lehet egyeztetni a kiállítókkal történő megbeszélésekre. A szakma képviselői a honlapon történő előzetes regisztrációval egyszeri, ingyenes belépésre jogosultak.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner