Molnár Gábor nyerte a Bocuse d’Or magyarországi döntőjét

Események
Tipográfia

Az öt órás versenyt követően Molnár Gábor (Geisel’s Vinothek, München) nyerte a Bocuse d’Or magyarországi döntőjét, valamint elnyerte a legjobb halas ételnek járó különdíjat is. Második helyen Daniel O’Shea (Alabárdos Étterem, Budapest) végzett, aki a legszebb tányér különdíjat is elnyerte. Harmadik helyen Győrffy Árpád (Aranykaviár, Budapest) végzett.

Az esemény műsorvezetői – Segal Viktor és Gianni Anoni – tolmácsolásában követhette nyomon a közönség a döntő eseményeit. A szakácsok reggel 8 órától 8 perces időközönként kezdtek el főzni, a két fogás lefőzésére 4 óra 48 perc állt rendelkezésre. Először a halas ételeket tálalták, majd a húsos fogásokat. A pontozás során az íz háromszoros szorzóval számított, a tálalás-design és a konyhai felügyelő zsűri pontozása mellett. Az utóbbi keretében Széll Tamás, Fekete Antonio és Vomberg Frigyes értékelte a versenyzők konyhai munkáját. Széll Tamás elmondta, hogy itt tulajdonképpen a munkaeleganciát pontozzák, ami a precizitásból, a higiéniából, a csapatmunkából és az alapanyag-felhasználásból áll. Az eredményhirdetés során Hamvas Zoltán, a Bocuse d’Or Akadémia elnöke elmondta, hogy „ilyen hat tányér, ilyen szakácsversenyen még nem hagyta el a konyhát Magyarországon. Ezért érdemes forradalmat csinálni és mi folytatni is fogjuk.” A versenyzők mellett emlékdíjat kaptak a segítők és a zsűri tagjai is.

 

A Bocuse d’Or magyarországi döntő versenyzőinek életrajza  (A Chef&Pincér szaklap következő lapszámában részletes interjút olvashatnak a döntősökkel.)

Barhó Szabolcs

 

 

 

 

Tanulmányok

2007-2011: Kodolányi János Főiskola, Turizmus-vendéglátás szak, Vendéglátás szervezés szakirány
2007: Oktáv Továbbképző Központ Zrt., Vendéglátó-vállalkozó szakképesítés
2004-2007: Géza Fejedelem Ipari Szakképző Iskola, Informatikai Érettségi
2000-2004: Esztergom Város Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolája és Szakiskolája, Szakács szakképesítés

Munkahelyek

2011. május – : Borkonyha Étterem, Budapest – Chef de partie
2002-2011: Aranykorona Vendéglő és Hotel – Szakács
2010. június-szeptember: Trail’s End Camp, Pennsylvania, USA – Kitchen Staff
2009. június-augusztus: Camp Horizons, Virginia, USA – Kitchen Staff, Counselor

Eredmények

A 2011-2012-es Hagyomány és Evolúció szakácsverseny 4. helyezettje.
A 2013-as Hagyomány és Evolúció szakácsverseny 8. helyezettje.

 

Daniel O’Shea



 

 

 

 

 

Tanulmányok

2004-2006: Chef Lyonais École-ben a Le Guillernet ferences diákotthon, gasztronómia és szakács szak, arany diploma – gyakorlatomat monsieur Chef de Cuisine Alain Vigneron mellett töltöttem Lyonban: klasszikus „bouchon” konyha Comie voltam. Site érettségit tettem
2003: fél évet stázsoltam a Taubenkobelben, Schützenben, Eselböck úrnál
2000-2004: Roth Gyula Szakközépiskola és Kollégium és Szent Ferenc diákotthon – közben a fertőrákosi Ráspi Étterem és Borászatnál dolgoztam, eleinte mint mosogató-előkészítő, majd később mint Junior Chef

Munkahelyek

2012 – : Alabárdos Étterem - Sous Chef
2010-2012: magyarországi ír nagykövet Private Chef-je; emellett stázsoltam Osloban, Esben Holmboe Bang mellett a Maaemo étteremben másfél hónapot
2008-2010: UK Scotland Highland Loch Burifa’, Skócia - Comie, majd mint Chef de Partie és Sous Chef dolgoztam
2008: Bentley’s étterem (akkor 1 Michelin csillag), London – Comie
2006-2008: Hyatt Hotel Regencyben, Boston – eleinte Comie-ként, majd Junior Chefként Chef Kelly Arnetta mellett; Eközben szabadnapjaimon az 1 Michelin csillagos L’Espalier-ben stázsoltam, ahol 4 hónap után állományba kerültem

Eredmények

A 2013-as Hagyomány és Evolúció szakácsverseny 4. helyezettje.

 

Galgóczi Gábor

 

 

 

 

 

 

Tanulmányok

1999-2002: Öveges József Szakmunkásképző és Gimnázium – elektrotechnika szak
2002-2003: Inteltravel oktatási központ - Dobos C. József Vendéglátóipari szakképző iskola – szakács vizsga; gyakorlati munkahely: Gerbeaud ház

Munkahelyek

2013. május – : Aszú étterem – Head Chef
2010-2013: Onyx étterem – Chef de party
2009-2010: Hotel La Baia, Cochem, Németország – Sous Chef
2006-2009: Gerbeaud ház - Onyx étterem - Chef de party
2006. június-szeptember: Noir et l’or étterem
2005-2006: Cafe Vian étterem és kávézó
2004-2005: Fakanál étterem
2003-2004: Gerbeaud ház - Oroszlános Kút étterem

Eredmények

A 2013-as Hagyomány és Evolúció szakácsverseny 7. helyezettje.
A 2012-es Hagyomány és Evolúció szakácsverseny 3. helyezettje.
2009 óta lovagja vagyok a francia székhelyű Chaine des rotisseurs Szakács szövetségnek.
2009 Chaine des rotisseurs magyarországi verseny 1. helyezettje.
2009, New York Chaine des rotisseurs Világverseny 4. helyezettje.
2009-2011 Czifray Versenykurzus bronz fokozat.

 

Győrffy Árpád

 

 

 

 

 

 

Tanulmányok

2000-2002: Taverna Turism And Catering School, Diploma in Culinary Arts and Culinary Arts Management

Tréningek és szakmai gyakorlat:

Taubenkobel Restaurant, Austria 2 Michelin csillag, 18 Gault&Millau pont 2003
Italian Cuisine Course, ALMA (La scuola Internazionale di Cucina Italiana) by Gualtiero Marchesi (3 Michelin csillag)
Hibiscus Restaurant, London, 2 Michelin csillag 2008

Munkahelyek

2011 – : Arany Kaviár Étterem – Head Chef
2009-2011: Alabárdos Étterem – Sous Chef
2002-2009: Alabárdos Étterem – Chef de Partie

Eredmények

A 2013-as Hagyomány és Evolúció szakácsverseny 5. helyezettje.
A 2012-es Hagyomány és Evolúció szakácsverseny 6. helyezettje.
A 2011-es Czifray verseny 2. helyezettje.
A 2010-es Hagyomány és Evolúció szakácsverseny 8. helyezettje.

 

Molnár Gábor

 

 

 

 

 

 

Munkahelyek

2012 – : Geisels Privat Hotels, Excelsior, München, Vinothek, junior sous chef, saucier, poissonier (mártás, hal részleg)
2011-12: Geisels Privat Hotels Hotel Königshof, München,1 Michelin csillag – chef de partie, garde manger (előételes részleg vezetője)
2010-11: Geisels Privat Hotels Hotel Excelsior, Vinothek, München – chef de partie, entremetier(köret részleg vezetője)
2009-2010: Enoteca Corso, Pécs – chef
2007-2009: Klassz Bisztro, Budapest – konyhafőnök

 

Szűcs Zoltán

 

 

 

 

 

 

Tanulmányok

2009 – 2012: Szinergia Üzleti Szakképző Iskola Taverna Tagintézménye, Budapest –Szakács, Cukrász végzettség
2002-2008: Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma és Általános Iskolája – Érettségi
1996-2002: Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola, Királyhelmec, Szlovákia

Munkahelyek

2012. május – : Salon Étterem, Budapest – feladatok: fogásokhoz tartozó húsok és mártások készítése
2009-2012: New York Kávéház, Budapest – tanuló, feladatok: zöldség, hús, és egyéb nyersanyagok előkészítése, tésztakészítés, személyzeti ételek készítése
2009: Bock Bisztró, Budapest - tanuló, nyári gyakorlat

                  

 

hírlevélfeliratkozás

newsletter

trendfm

Chef pincer banner