Míg a világon a vacsora a legnépszerűbb éttermi étkezési forma, addig nálunk és a visegrádi négyek országaiban az ebéd a legnépszerűbb, a reggeli esetében pedig a kiskereskedelemnek is van esélye labdába rúgni – derül ki a Nielsen elemzéséből.

A törvényi szabályozás, a helyhiány, és a hulladék világpiaci ára mind meghatározzák a hulladékgazdálkodást. A gazdaságosság azonban fontos szempont a kereskedelemben és a vendéglátásban egyaránt, és itthon sokszor jóval alapvetőbb gondokkal szembesül vendéglátós, kereskedő és környezetvédő. A hulladék egyre inkább érték. Mi a megoldás a szeméthegyekre?

A közétkeztetésben jövőre marad a 27 százalékos kulcs, amelyet igazságtalan versenyhátránynak tart a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének (VIMOSZ) elnöke. Az NGM adóügyi vezetője szerint viszont túl nagy kiesést jelentene az egységesítés a költségvetésben, az elvitel esetén pedig az összes élelmiszer áfáját erre a szintre kellene leszállítani.

További cikkeink...

hírlevélfeliratkozás

newsletter

trendfm

food-agro