Lábszár leves házi finom metélttel, fokhagymás paradicsomos szaftban párolt pecsenye knédli cipóval és párolt káposztával, végül desszertként herőke – ezzel a menüvel nyerte a veresegyházi Dédi Vendégháza az idei Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Versenyt.

Négy fesztiválon, 4000 ember megkérdezésével készült el Magyarország első gasztrofesztivál-elemzése. A felmérést készítő CME Hungary Zrt. célja az volt: kiderüljön kik az igazi fesztiválozók, honnan tájékozódnak és mennyit költenek. A fesztiválszervezők még mindig a hagyományos médiaeszközökben hisznek, de a közönség már az online térben tájékozódik elsősorban. Jövőre is elkészítik a gasztrokutatást 20.000 ember megkérdezésével.

Több mint félszáz vendéglátóhely, szálloda és iroda csatlakozott már országszerte a TerraCycle és a Philip Morris Magyarország Kft. közös cigarettacsikk-gyűjtő programjához, hogy az általuk összegyűjtött dohányhulladék környezetbarát újrahasznosításra kerüljön.

A Starbucks az ünnepi szezon alkalmából  számos új kávékülönlegességet és finomsággal kínál. A Toffee Nut Latte az édes, vajas tejkaramella és pörkölt mogyoró, a kiváló eszpresszó és a gőzölt tej harmonikus együttese, tejszínhabos tetején tejkaramellával.

Croissant fánk néven mutatkozik be a legendás „cronut” Budapesten. A croissant és a fánk keresztezésével létrejött édességgel egy újabb amerikai őrület terjed hazánkban is. A Donut Fabbrica üzletében az eredeti New York-i receptet alapul véve minden reggel helyben, friss alapanyagokból készítik az új kedvencet.

Megtalálta magyarországi master franchise partnerét a Horvátországból indult Surf’n’Fries gyorsétterem hálózat. Az Adriai tengernél üdülve már sokan találkozhattak a népszerű éttermek kínálatával azonban 2014 első negyedévében már Magyarországon, közte Szegeden is megtapasztalhatják a vásárlók hogy mitől ilyen különleges a Surf’n’Fries-koncepció.

2013. november 4-től Breitenbach Rezső a Hotel Lycium****Átrium éttermének újonnan kinevezett séfje. A szakember a szintén Debrecenben található No.1 Bisztró étterem konyhafőnöki posztjáról váltott a belvárosi szálloda kedvéért. Az új séf jövőbeni feladata lesz a 4 csillagos üzleti szálloda konyhai kínálata mellett a Kölcsey Konferencia Központban szervezett 50-1500 fős rendezvények, konferenciák teljes catering igényének biztosítása is.

További cikkeink...

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner