A szakmai oktatásban és a mestervizsgák rendszerében várható jogszabályi változásokra tekintettel a több mint két évtizede működő Magyar Éttermi Mesterklub jogi személlyé alakul, és aktív szerepet kíván vállalni a hazai vendéglátás szakképzésének megreformálásában és a mesterképzésben – adta hírül Balogh István Ferenc, a klub elnöke.

A Krúdy év kapcsán, Krúdy 135 éves születési évfordulója alkalmából aKrúdy negyed október 27-én, vasárnap főzőversenyt rendez.

A közösségi oldalakon az Ötkert romkocsmáról, a Szimpla és az Urimuri szórakozóhelyekről beszélnek a legtöbbet a felhasználók – derült ki a Hilltop Neszmély Zrt. közösségi média kutatásából, ami a manapság oly divatos romkocsmákat, illetve a vendégek borhoz való viszonyát vizsgálta. Érdekes, hogy a közösségi beszélgetések egyhatodában valamilyen módon szóba kerül a bor is.

Másodszor is sokakat magával ragadott az alkotói szenvedély: több mint 19 ezren kapcsolódtak be a McDonald’s „Az én hamburgerem” 2013-as online versenyébe. A játék weboldalán létrehozott több mint 23 ezer tervből a közönség szavazatai alapján 5 kedvenc juthatott a döntőbe, közülük zsűri választotta ki azt a két szendvicset, amelyeket hamarosan a McDonald’s éttermek kínálatában is viszontláthatunk. Idén a McTipszmiksz és a Nyamiburger a befutó, és született egy különdíj is.

Egyedi és extravagáns művészeti pályázattal népszerűsítené a hétfő reggeli kávézást az 57 Restaurant. Aki nem csak az illatát és az ízét szereti a fekete élénkítőnek és egy egyedi kihívásra is vágyik, annak most itt a lehetőség: főzött kávéból vagy kávébabból képet, szobrot vagy egyéb művészeti alkotást várnak a kiírók.

A magyar konyha újraértelmezése és korszerűsítése a célja annak a tréningnek, amelyet a Külügyminisztérium megbízásából már második alkalommal szervezett meg a Magyar Konyha magazin a külképviseleteken dolgozó magyar séfek számára a METRO Vevőakadémián.

További cikkeink...

hírlevélfeliratkozás

newsletter

trendfm

Chef pincer banner