Street food a hagyományos magyar vendéglátásban

Hírek
Tipográfia

Megnyitásának harmadik hetében már várakozáson felüli forgalmat, esti teltházakat produkál az Evidens magyar bisztró a Sas utcában. Vendégei az egészséges, fele-fele arányban magyarok és külföldiek. De az Evidens nemcsak ezzel ugrik ki a belvárosi új üzletek közül, hanem azzal is, hogy a június közepén megnyitott teraszán sajátosan értelmezi a street food-ot– híven koncepciójához, amelynek középpontjában a hagyományos magyar vendéglátás áll.

Nemcsak eheti és/vagy elviheti, hanem nézheti is ételének elkészítését a vendég.
– Fölelevenítjük a vendég asztalánál történő főzést – mondja Magyar Zoltán üzletvezető. – Ezt régen minden valamire való felszolgáló tudta, főként a szállodákban, de ma már kevésbé használják a szakmában. Pedig a személyes kontaktus legerősebb formáját, semmihez nem hasonlítható vizuális élményt nyújt a vendégnek. Nemcsak ezt nem tudják sokan a belvárosi vendéglátásban, hanem alapvető hiányosságaik vannak ételismeretből is.
Az Evidens konyhatechnikáját már induláskor úgy építették fel, hogy segítse a vendég előtti főzést: az indukciós wokban (csak ezzel dolgoznak) néhány perc alatt elkészülnek a raguk, amelyeket a vendég előtt forgatnak össze
a tésztákkal, húsokkal. Sajátos street food-juk legnagyobb látvány eleme a flambírkocsi, amelynek teszt üzemmódja már megtörtént a belső vendégtérben. Azzal az eredménnyel zárult, hogy ha megjelenik a színen, akkor minden vendég ilyen ételt rendel.
– Étlapunk legtöbb ételét el tudjuk készíteni asztalnál is, vagy flambírozni, főként a salátákat, a tésztákat, de még
a desszertek egy részét is, például a vaníliafagyis palacsintát flambírozott gyümölccsel kínáljuk – folytatja az üzletvezető. – A külföldiek boldogok, ha látják, hogyan készül
a lecsó, de akár egy csirkepörkölt is készülhet az utcán, mellfiléből, vagy a harcsapaprikás. A klasszikus flambírozott ételek, amelyekhez rumot vagy pálinkát, magas alkoholfokú szeszt használunk, nemcsak látványosak és vendégcsalogatók, hanem különös ízt, aromát kapnak, szeszt azonban nem tartalmaznak. Ilyen népszerű ételünk a tintahalas, zöldkagylós, királyrákos, tejszínes tészta, amit ruccolával és fenyőmaggal készítünk. Mivel továbbra is ragaszkodunk a jó ár-értékarányhoz, a nagy adagokhoz, a teraszon készült ételeink nagy része is dobozban távozik elégedett vendégeinkkel. Mindez azt bizonyítja, hogy helyes volt az eredeti elképzelésünk: magyar és interkontinentális ételt adni a belvárosban, nagy adagokat, és itt a környéken, a legolcsóbb áron. Ezért nem változtatunk sem az adagokon, sem az árakon.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner