Idén is bizonyítottak az amatőr szendvicstervezők

Hírek
Tipográfia

Másodszor is sokakat magával ragadott az alkotói szenvedély: több mint 19 ezren kapcsolódtak be a McDonald’s „Az én hamburgerem” 2013-as online versenyébe. A játék weboldalán létrehozott több mint 23 ezer tervből a közönség szavazatai alapján 5 kedvenc juthatott a döntőbe, közülük zsűri választotta ki azt a két szendvicset, amelyeket hamarosan a McDonald’s éttermek kínálatában is viszontláthatunk. Idén a McTipszmiksz és a Nyamiburger a befutó, és született egy különdíj is.

 Az „Én hamburgerem” a McDonald’s online szendvicstervező alkalmazása, amely idén nyáron már másodszor kelt életre Magyarországon. A játék résztvevői ezúttal is előre összeválogatott szendvics-alapanyagokból alkothatták meg saját tervezésű, virtuális hamburgereiket. A website idén rövidebb ideig, három héten át fogadta a magyar szendvicsépítők ötleteit, ennek ellenére az aktivitások volumene abszolút értékben és időarányosan is meghaladta a tavalyit. A megtervezett hamburgerek száma 50%-kal, a szendvicsekre leadott szavazatoké pedig 30%-kal nőtt.

A június 3-án indult és 22 napon át tartó az Én hamburgerem online játékba több mint 19 ezren regisztráltak. A felhasználók végül 23 324 egyedi szendvics-tervet készítettek az alkalmazás segítségével. A tervekre összesen mintegy 301 763 szavazat érkezett. A legnépszerűbb 5 hamburger együttesen a szavazatok közel negyedét hódította el.

 A döntőben a versenyzők mindeddig virtuálisan létező szendvicsei átléptek a valóságba: az étterem elkészítette, a zsűri és a versenyzők pedig megkóstolták őket, hogy kiválasszák azt a kettőt, amely a McDonald’s kínálatába kerülhet. Két hölgy és három fiatalember mutathatta be szendvicseit, amelyek között ott voltak a klasszikus, dupla marhahúsos irány képviselői, és a pikáns, csirkés finomságok is.

A zsűriben a magyar McDonald’s ügyvezető igazgatója, Horváth Ágnes és a három éttermet üzemeltető franchise-partner Komondi István mellett Wolf Kati, énekes, Iszak Eszter, modell, műsorvezető, Madaras Norbert, kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó és Bereznay Tamás, konyhafőnök foglaltak helyet.

 A zsűri a bemutatón elhangzottakat és a kóstolás tapasztalatait megfontolva hirdette ki a két győztest: néhány hónap múlva a McTipszmiksszel és a Nyamiburgerrel találkozhatunk a McDonald’s éttermeiben országszerte.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner