Harmadik alkalommal hoz elismerést Magyarország számára a Szigetköz szívéből fakadó Szigetközi Friss Víz. Kiemelt jelentőségű hazai éttermek, kávézók és szállodák rendelik Szigetköz kincsét.

2019 tavaszán Stockholmban a Fine Waters Society által megrendezett Fine Waters Taste Awards 2019 keretein belül a professzionális és tapasztalt nemzetközi szakértőkből álló zsűri tagjai a medium kategóriában 12 ország 22 különböző vize közül sorolták a legjobbak közé a Szigetközi Friss Víz szénsavmentes termékét. Ennek köszönhetően a Szigetközi volt az egyetlen magyar víz, amelyet ízvilágát tekintve elismertek, s bronzéremmel díjaztak.

A Fine Waters Societyt 2008-ban alapították azzal a céllal, hogy egy globális fórumot hozzanak létre, mely elősegíti a „Fine Water” kategóriájú vizek ismertségét. Az ismertség növelésen túl, annak tudatosítására is törekedtek, hogy a víz nem „csak” víz, hanem természetes termék is, egyedülálló tulajdonságokkal.

Azonban nem ez az első jelentős díj, amely elismerte a hazai prémium termék minőségét. 2014-ben Brüsszelben a Szigetközi Friss Víz 3 aranycsillagos, azaz legmagasabb elismerésben részesült az iTQi Superior Taste Award nemzetközi versenyen. Ez az egyetlen olyan díj, amelyet Michelin csillagos sztárséfek és sommelier-k döntése alapján ítélnek oda a nyertesnek.

2015-ben a Monde Selection Quality Awards díját nyerte el a Szigetközi Friss Víz, melynek során az egyedi ízvilágú magyar vizet, Nagy Aranyéremmel minősítették. A díj sokéves múltra tekint vissza, 1961-ben alapították, és a világ minden tájáról érkező- és a megmérettetésen részt vevő termékeket hetven tagból álló szakértőcsapat ízleli meg.