A fogyasztók szavazatai alapján készített sörrel, műanyagmentesen nyitott meg a Belvárosi Sörfesztivál

Június 5. és 10. között újra várja a sörkedvelőket a Belvárosi Sörfesztivál, ahol 6 nap alatt, mintegy 250 féle sörkülönlegességet kóstolhatnak meg a látogatók. Az ingyenes rendezvényről a környezettudatosság jegyében teljesen száműzték a műanyag poharakat, és idén először olyan sör is készült, amely receptjének megalkotásában a fogyasztók is részt vettek.

A Belvárosi Sörfesztivál immár harmadszor hozza el a budapesti Szabadság térre az ország és a világ legjobb söreit, amelyeket kiváló street food finomságokkal kísérhetnek a látogatók, miközben színvonalas koncertek adják a zenei aláfestést. A rendezvény az ország legnagyobb sörfesztiváljaként a hazai sörvilág éves fóruma, ahol az egész sörpiac képviselteti magát.

A fesztiválon tavaly több mint 100 ezer sörkedvelő vett részt. Egy ekkora tömeget megmozgató esemény szervezőiként fontosnak tartjuk, hogy a kollégák nem műanyagpohárba csapolják a fesztiválon kapható söröket, és a programfüzetet is letölthetővé tesszük, amivel tovább csökkentjük a rendezvény termelte hulladékot” – mondta Kurucz Dániel, a fesztivál egyik főszervezője.
A Belvárosi Sörfesztiválon a műanyagpoharak helyett kétféle, speciálisan sörkóstolásra kifejlesztett pohárból fogyaszthatják a vendégek a különleges söröket, beleértve azt a New England IPA típusú sört is, amely idén a fogyasztók szavazatai alapján, kifejezetten a fesztiválra készült a First Craft Beer kisüzemi sörfőzdében. A sörtípus jellemzője a szűretlen, „ködös” megjelenés és a kirobbanó, igen intenzív, gyümölcsös komlóillat. Az eredetileg az USA északkeleti részéből származó sörstílus az elmúlt évek leginkább körberajongott craft, azaz kézműves sör fajtája, amelyet a hazai sörszeretők is egyre inkább kedvelnek.

A fesztivál – amely a hazai kisüzemi főzdék mellett felvonultatja a magyar sörpiac legnagyobb sörgyárainak újdonságait is – június 5-én, 11.30-tól egészen június 10-én éjfélig várja a látogatókat a budapesti Szabadság téren.