A nyolcadik Gere Jazz idén nyáron a stílus egyik legvidámabb és legfesztelenebb irányzatával, a funkyval várja a látogatókat. A villányi Gere Attila Pincészetnél június 14-15-én a koncertek mellett a többi főszerepet ismét a borok és a gasztronómia játsszák.

Az elmúlt években különféle nemzetek zenéje és konyhája együttesen adták a fő tematikát, az idei év programjának kialakításában viszont maga a dzsessz volt a meghatározó tényező. Az igazi nyári funky-életérzés visszaköszön a villányi garden party hangulatában, ahol a Gere-borok és a gasztronómiai finomságok mellett az új arculatot kapott Gere Frici és a belőle készülő koktélok biztosítják a pezsgést, és hűen tükrözik a ‘70-es évek glamúrját.

A hallgatóságtól komolyabb figyelmet megkövetelő szólamok helyett a funky a ritmusra helyezi a hangsúlyt, amelyben nagyobb szerepet kapnak az ütőhangszerek, a basszus- és ritmusgitárok, valamint a fúvós szekció. Az 1960-as évektől formálódó stílus amerikai eredetű, az afroamerikai zenészek a soul, a soul jazz és a rhythm and blues elemeit egy új, ritmusos tánczenei formába öntötték. A nagyobb létszámú zenekaroknak már önmagukban látványos a színpadi megjelenésük, ennyi ember közös együttműködéséből pedig egy olyan örömzenélés alakul ki, ami biztosan megtáncoltatja a közönséget.

Akár egy izgalmas vörös házasítás, csak itt a szőlőfajták helyett a kultúrák elegyednek, az afroamerikai ritmusok az európai dallamossággal alkotnak kerek egészet.

Gere Attila és családja a visszatérő vendégeket és az új látogatókat egyaránt örömmel várja erre az exkluzív júniusi programra, hogy a villányi szőlők között eltöltsenek együtt egy kellemes nyári hétvégét, remek borok és másik nagy szenvedélyük, a dzsessz társaságában.

 

 

foto:Wendl Peter