Augusztus 21-ig lehet jelölteket küldeni a Gundel Károly – díjra

Hírek
Tipográfia

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete Gundel Károly vendéglős és gasztronómiai szakíró munkásságának emlékére - számos társszervezet közreműködésével - 2017-ben is felhívást hirdet a Gundel Károly – díj elnyerésére.

A díjra az jelölhető, aki a magyar vendéglátás területén kiemelkedően sikeres tevékenységével minimum 25 éve jelen van, feddhetetlen szakmai múlttal és példamutató életúttal rendelkezik, a magyar vendéglátás történelmi hagyományait ápolja és annak megújulása iránt elkötelezettséget érez, a fiatal generáció szakmai fejlődését támogatja, valamint közreműködik a magyar vendéglátás népszerűsítésében.

Az elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman. A nívós szakmai díj egy emlékplakett, a hozzá tartozó kitűző valamint oklevél. (A Gundel Károly-díj szabályzatát a honlapunkon olvashatják.)

Eddigi díjazottak:

  • Kalla Kálmán, Hamvas Zoltán és dr. Draveczky Balázs (posztumusz) – 2014.
  • Jakabffy László, Garaczi János és Bíró Lajos – 2015.
  • Vomberg Frigyes és Czubor János (posztumusz) – 2016.

A Gundel Károly-díj odaítélésére bárki javaslatot tehet. Ennek feltétele az MVI honlapjáról (www.mvi.hu) letölthető adatlap kitöltése és visszajuttatása a szervezet címére, e-mail-ben az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy postai úton a Magyar Vendéglátók Ipartestülete 1039 Budapest, Piroska utca 2. címre, vagy faxon a +36 1 439 1984-es számra.

Elektronikus úton és faxon a pályázat benyújtási határideje: 2017. augusztus 23. (szerda) éjfél

A postai úton történő leadási határidő: 2017. augusztus 21. (hétfő) éjfél

A Kitüntetési Bizottság 17 tagja, akik a rangos szakmai díj odaítéléséről döntenek:

  • ¬         Magyar Vendéglátók Ipartestülete (elnök),
  • ¬         Magyar Vendéglátók Ipartestülete (egyik alelnöke),
  • ¬         Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete,
  • ¬         Magyar Éttermi Szövetség,
  • ¬         Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség,
  • ¬         Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége,
  • ¬         Magyarországi Rendezvényszervezők és – szolgáltatók Szövetsége,
  • ¬         Vendéglátó és Idegenforgalmi Munkaadók Országos Szövetsége,
  • ¬         a Chaine des Rotisseurs egy képviselője,
  • ¬         a Magyar Bocuse d'Or Akadémia egy képviselője,
  • ¬         a Gundel család egy képviselője,
  • ¬         a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola igazgatója,
  • ¬         a Budapesti Gazdasági Egyetem Ker.-i Vendégl.ipari és Id.forg.-i Karának egy képviselője,
  • ¬         a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum egy képviselője,
  • ¬         a Magyar Éttermi Mesterek Klubjának egy képviselője,
  • ¬         a Stílusos Vidéki Éttermiség egy képviselője,
  • ¬         a Pannon Gasztronómiai Akadémia egy képviselője.

Az Ipartestület a díjazottak nevét Gundel Károly születésnapját megelőző napon, 2017. szeptember 22-én pénteken 10 órakor, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban tartott sajtótájékoztatón hozza nyilvánosságra. A kitüntetés átadása ünnepélyes keretek között 2017. november 19-én (vasárnap) megrendezendő MVI Gálaebéd keretében kerül sor Budapesten, az Öbölház Rendezvényközpontban, a szakma számos nagy alakja, valamint a sajtó részvételével.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

trendfm

Chef pincer banner