Bocuse d'Or: a magyar csapat kitakart fotót tett közzé a versenykonyháról

Hírek
Tipográfia

Széll Tamás és csapata fotójáról nem derül ki, hogy mi is lesz az plusz, amit a lyoni döntőre visznek. Lehet találgatni.

A magyar csapat a hét hat napján gyakorol a nagy fináléra. A Facebookon közzétett bejegyzésben az „edzőtermüket” írták le: A magyar csapat gyakorlásának helyszíne egy úgynevezett versenykonyha, vagy box. Ez egy jól elhatárolt, nagyjából 3-szor 5 méteres terület, ami 95 százalékig úgy néz ki, mint majd az a box, amiben versenyezni kell. A konyhában rendkívül szigorú szabályok uralkodnak.

A versenyző a két és fél méter széles pult mögött kell, hogy dolgozzon, ahol jól látja a közönség, a commis pedig oldalt, mögötte helyezkedik el. A konyhában összesen 3 db munkaasztal (kettő hűtött), egy darab medencés mosogató, hűtő, egy kombi sütő-pároló, két darab kétlapos indukciós tűzhely és egy csap található. Minden mást, amire szükség van, a versenyző csapatnak kell bevinnie a boxba. A magyar csapat az európai döntőre egy faszenes grillt vitt magával, az egyelőre még nem publikus, hogy Lyonban mi lesz ez a plusz – olvasható a Magyar Bocuse d'Or Akadémia Facebook-oldalán, ahol a cenzorált fotó is megjelent.

A Bocuse d'Or 2017. legjobb poszterére már lehet szavazni. A magyar csapat plakátját a Network 360 Reklámügynökség Kft. készítette, az art director Ruszthy Dávid, a fotós Sárosi Zoltán volt.

Mint az a Magyar Bocuse d'Or Akadémia honlapjáról kiderül a magyar csapat egy kicsit változott az európai döntő után: a versenyző természetesen most is Széll Tamás, a commis Szabó Kevin, a coach Vomberg Frigyes, a president viszont ezúttal Hamvas Zoltán. A magyar csapat január 24-én, az első versenynapon, azon belül pedig utolsóként rajtol a mezőnyben. 

A magyar csapat felkészülését továbbra is Rasmus Kofoed, tanácsadó segíti. A dán séf a Bocuse d'Or történetének legsikeresebb versenyzője, aki először a bronz, majd az ezüst, és végül az arany szobrot is hazavihette. Koppenhágai étterme, a Geranium, idén a harmadik Michelin-csillagot is megkapta.

Ami a hústálat illeti, a versenyszabályzatban is van egy fontos változás: a húsból nem kell külön tálat és tényért is készíteni (mint eddig, amikor is 12 adag került a tálra, és készült 2 tányér is), hanem mind a 14 adag ételnek a tálra kell férnie. Ez jelent némi kihívást a versenyzők számára, azonban a formatervezők segítségével természetesen ez is kivitelezhető.

Időközben az is kiderült, hogy 2018--ban a verseny történetében először a Bocuse d'Or európai válogatója Dél-Európában kerül megrendezésre. Norvégia, Svájc, Belgium, Svédország és Magyarország után Olaszországon van a sor, azon belül is Piemonte tartományon. 

A felkészülésről a hamarosan megjelenő Chef&Pincérben Vomberg Frigyes is mesél, akivel a pályájáról és a szakácsok helyzetéről is beszélgettünk.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

Chef pincer banner