A strandokon vadászik a Nébih

Hírek
Tipográfia

A júliustól augusztus végéig tartó nyári élelmiszerlánc-ellenőrzés során a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a megyei kormányhivatalok szakemberei közösen ellenőrizik a strandokon működő kereskedelmi és vendéglátó létesítményeket.

A tájékoztatás szerint főként a nagy tömegeket megmozgató rendezvényeket, fesztiválokat, vásárokat, fagylalt előállítással és forgalmazással foglalkozó cégeket, az utcai vendéglátó egységeket, a büfékocsikat és a mozgó vendéglátókat ellenőrzik.

Ezek mellett kiemelt figyelemmel vizsgálják a külföldi eredetű UHT tejeket, a fagylaltokat, az előre csomagolt, fűszerezett, előkészített baromfitermékeket, a nyáron is népszerű halételeket, a sütőolajokat, a szezonális zöldségeket és gyümölcsöket, illetve a kerámiaedényeket, és folytatódik a kistermelői élelmiszerek ellenőrzése.

A hatósági szakemberek által vett mintákat minden esetben a Nébih nemzeti referencia laboratóriumaiban vizsgálják - olvasható a tájékoztatásban. (MTI)

hírlevélfeliratkozás

newsletter

trendfm

Chef pincer banner