Széll Tamás megmagyarázta, miért hagyta ott az Onyx éttermet

Hírek
Tipográfia

Az élet nem áll meg, sőt, most gyorsult csak fel igazán –írta a sztárszakács a Facebookon.

„Szeretnék mindenkit egy igen fontos, és meghatározó életeseményemről tájékoztatni!

Több mint tizenhat év munkaviszonyom, több mint kilenc, Onyx étteremben töltött év ért véget a mai napon.

Innentől elválnak útjaim az Onyxtól, jó néhány, az Onyx életét formáló kollégámmal együtt.

A következő három hétben az étterem és a megmaradt személyzet megérdemelt három hetes pihenőjét tölti, majd augusztus 23.-án újranyit.

Az élet nem áll meg, sőt, most gyorsult csak fel igazán!

Ez a döntést meg kellett hoznom, hoznunk, mivel a Bocuse D'Or Europe-on elért eredményünk után úgy érezzük, hogy tartozunk azzal mindenkinek, hogy a világversenyen a tőlünk telhető legjobbat, száz százalékot nyújtjuk, ezért a felkészülés ideje alatt a csapat minden tagjának minden erejével a versenyre kell koncentrálnia!

Elképesztő energiák szabadultak fel, rengeteg ötlet tört belőlünk elő, úgyhogy abszolút nem pihenünk!

Teljes erőbedobással szándékozunk januárban Lyonban a dobogó legtetejére törni!

Amit érzek, az az elképesztő elszántság, tenni akarás a siker reményében!” - írta Széll Tamás.

Mint azt korábban a 444.hu alapján megírtuk, a Bocuse d’Or euróai selejtezőjének magyar győztese és séftársa, Szulló Szabina otthagyja a Michelin-csillagot másodikként kivívó éttermet.

Az Onyxot üzemeltető Gerbeaud ügyvezetője, Pintér Katalin elmondta, hogy nem új hír, hogy Szulló Szabina és Széll Tamás önállósodni szeretnének. A Bocuse d'Or-selejtező miatt a sztárséf idén alig dolgozott, és augusztus 24-től megint nem dolgozna, mert kezdődik a fölkészülés a lyoni döntőre, az Onyxban pedig háromhetes nyári szünet kezdődik, így éppen megfelel az időpont a távozásra.

Szulló Szabina és Széll Tamás bejelentése előtt néhány héttel már távozott az Onyxtól Hamvas Zoltán, az étterem üzletvezetője és résztulajdonosa, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke, így a szakácsok őt követik, akivel annak idején együtt érkeztek az étterembe a Kempinskiből.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

Chef pincer banner