Kiürültek a nyugati megyék: a vendéglátók 70-80 százalékánál súlyos a munkaerőhiány

Hírek
Tipográfia

Már nemcsak szakácsot és felszolgálót, hanem takarítónőt és konyhalányt sem találni.

„Állandó szakemberhiánnyal küzdünk hónapok óta, komoly kedvezményekkel próbáltuk csábítani a munkavállalókat, később már mi szerveztünk toborzó körutakat azért, hogy valamilyen módon tudjuk pótolni az égető szakmunkáshiányunkat. Napjainkra egyre nehezebb ezt megvalósítani” - mondta a Vaol.hu-nak dr. Grünwald Imre, a szombathelyi iQor cég HR-igazgatója.

Völler László, a Vasi Vendéglősök Klubjának elnöke szerint Szombathelyen és egész Vas megyében egyszerűen nem találni munkavállalót. Súlyos a probléma a vendéglátásban, a melegkonyhás éttermek 70-80 százalékában. Már nemcsak szakácsot és felszolgálót, hanem takarítónőt és konyhalányt sem találni.

A nyugati vendégek továbbra is érkeznek, de most már nincs aki kiszolgálja őket, hiszen nem tudnak a magyar vállalkozások a jelenlegi árszínvonal mellett az osztrák bérszínvonallal versenyezni. Völler a közterhek mérséklésében látja a kiutat.

A legfrissebb statisztikák szerint a munkaerőpiac ilyen irányú kiürülése az ország két legnyugatibb megyéjét, Vast és Győr-Moson-Sopront érinti.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner