Heiszler Olivér otthagyja a Tantit

Hírek
Tipográfia

A Michelin-csillagos budai étteremben eredetileg Pesti István volt a séf, amikor megkapták a kitüntetést, miután séfváltás történt, Heiszler Olivérrel sikerült megőrizniük a kalauz elismerését, most pedig a Baszkföldet és Londont megjárt séf áll tovább.

A Tanti korábban még arról az örömteli eseményről adott hírt, hogy Heiszler Olivér és párja, Eszter összeházasodnak. Ennek kacsán pedig arról írtak, hogy amíg az ifjú pár a mézes heteit tölti, felújítják a tantit, így szeptemberben még szebb környezet várja a vendégeket Buda első Michelin-csillagos éttermében.

Most csütörtökön azonban Heiszler Olivér Facebook-bejegyzéséből kiderült, hogy még nagyobb váltás várható. Mint írja:

„Most egy korszak lezárul az életünkben. Úgy döntöttünk, elhagyjuk a tantit és új lehetőségek után nézünk, hogy még jobbá válhassunk szakmánkban. Mindenekelőtt hálásak vagyunk a rengeteg szeretetért és jó szóért, amit tőletek kaptunk az elmúlt évek során! Emellett természetesen szeretnénk megköszönni a tulajdonosoknak a lehetőséget, hogy ránk bízták az éttermet, és nem utolsó sorban nagyra becsült kollégáinknak is a kitartást és a sok-sok áldozatos munkát! Nem titok, nagyon nehéz döntés volt, de miután az ember mindig a fejlődésre törekszik, valamint újabb és újabb élményekre, kihívásokra vágyik az élete során, nem volt más lehetőségünk.”

Portréinterjúnkat Heiszler Olivérrel itt olvashatja >>

Idén nyáron derült ki az is, hogy egy másik Michelin-csillagos étteremben, az Onyxban is séfváltás történik a szünet után, miután Széll Tamás, a Bocuse d’Or európai selejtezőjének magyar győztese és séftársa, Szulló Szabina bejelentette, hogy lelépnek. Ezelőtt néhány héttel már távozott az Onyxtól Hamvas Zoltán, az étterem üzletvezetője és résztulajdonosa, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke, így a szakácsok őt követték, akivel annak idején együtt érkeztek az étterembe a Kempinskiből.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner