Heiszler Olivér: jó viszonyban váltunk el

Hírek
Tipográfia

A távozás egy régóta érlelődő elgondolás volt a fejünkben, szeretnénk új dolgok felé nyitni – közölte a Chef&Pincérrel a tanti távozó séfje.

Csütörtök délután derült ki, hogy Buda egyetlen Michelin-csillagos éttermének séfje otthagyja a főszakácsi pozíciót. Lapunk kérdésére a szakács elárulta, hogy még nincs meg az új hely ahol folytatná: 

„Mindenképpen egy nyitott, ambiciózus és tökéletesen felszerelt konyhát képzelnék el, lehetőleg Magyarországon.” – válaszolta a hova továbbot firtató kérdésünkre.

Bár a jövő egyelőre bizonytalan szerinte téves következtetéseket vonnánk le, ha úgy gondolnánk, hogy nem tudtak volna együtt dolgozni a tanti tulajdonosaival: „teljesen jó viszonyban válunk el a tulajdonosokkal, akiknek nagyon sokat köszönhetek.” Az is kiderül, hogy nem is volt kifejezett konfliktus, megbeszélték a dolgokat, és úgy döntöttek, hogy külön utakon folytatják tovább. A további munkát, a konyha irányítását Heiszler Olivér egyik kollégája veszi át, akivel már huzamosabb ideje dolgozott együtt, így volt ideje belerázódni a dolgokba.

Mint azt korábban megírtuk, a tanti augusztus elején még arról az örömteli eseményről adott hírt, hogy Heiszler Olivér és párja, Eszter összeházasodnak. Ennek kapcsán pedig arról írtak, hogy amíg az ifjú pár a mézes heteit tölti, felújítják a tantit, így szeptemberben még szebb környezet várja a vendégeket Buda első Michelin-csillagos éttermében.

Most csütörtökön azonban Heiszler Olivér Facebook-bejegyzéséből kiderült, hogy még nagyobb váltás várható. Mint írja:

„Most egy korszak lezárul az életünkben. Úgy döntöttünk, elhagyjuk a tantit és új lehetőségek után nézünk, hogy még jobbá válhassunk szakmánkban. Mindenekelőtt hálásak vagyunk a rengeteg szeretetért és jó szóért, amit tőletek kaptunk az elmúlt évek során! Emellett természetesen szeretnénk megköszönni a tulajdonosoknak a lehetőséget, hogy ránk bízták az éttermet, és nem utolsó sorban nagyra becsült kollégáinknak is a kitartást és a sok-sok áldozatos munkát! Nem titok, nagyon nehéz döntés volt, de miután az ember mindig a fejlődésre törekszik, valamint újabb és újabb élményekre, kihívásokra vágyik az élete során, nem volt más lehetőségünk.”

Portréinterjúnkat Heiszler Olivérrel itt olvashatja >>

Idén nyáron derült ki az is, hogy egy másik Michelin-csillagos étteremben, az Onyxban is séfváltás történik a szünet után, miután Széll Tamás, a Bocuse d’Or európai selejtezőjének magyar győztese és séftársa, Szulló Szabina bejelentette, hogy lelépnek. Ezelőtt néhány héttel már távozott az Onyxtól Hamvas Zoltán, az étterem üzletvezetője és résztulajdonosa, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke, így a szakácsok őt követték, akivel annak idején együtt érkeztek az étterembe a Kempinskiből.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

Chef pincer banner