Lengyel, magyar - két jó barát, együtt főzi sunday brunch-át

Hírek
Tipográfia

Jöhet a zsurek, a pirog, a pomerániai csuka, a mazurek - ismert hazai szakácsok lengyel étkeket készítenek, míg lengyel kollégáik a magyar konyha remekeit álmodják az asztalra, amit szeptember 16-17-én a Danubius Hotel Gellért nemrég felújított sörözőjében tesznek le az asztalra, illetve vasárnap sunday brunch készül autentikus lengyel fogásokkal.

Három kiváló hazai étterem, a hagyományos hazai ízeket francia technológiával elkészítő Vár: A Speiz, a Balaton-felvidék ízeit prezentáló Márga Budapest és a kreatív kortárs magyar sörkonyhát vivő Gellért Söröző három kiváló séfje, valamint két szenzációs, Michelin Bib Gourmand kategóriás lengyel étterem, illetve Varsó egyik legjobb borbár-éttermének konyhafőnökei különleges „kulináris crossover” akcióra készülnek. Lényege, hogy a neves lengyel szakácsok magyar alapanyagból, magyar ételeket kreálnak, míg a hazaiak ennek fordítottját teszik, lengyel ételeket készítenek lengyel összetevőkből. A Gellért Söröző hagyományosan izgalmas gasztrorendezvényeinek mostani alapját az adja, hogy 2016. szeptember 16-18. között tart majd az ELEVEN Ősz programsorozata a Bartók Béla Boulvard szervezésében, s a progr amok ezúttal Lengyelország megismerésére és a közös barátságra épülnek.

Ebbe illeszkedik ez a különleges gasztroutazás - többek mellett - az emblematikus lengyel heringgel és a magyar mangalicával. Vasárnap Lengyel-Magyar Sunday Brunch várja a gasztrokalandorokat, ahol a „több nyelven főző” Héjja László, a Gellért világjárt vezető séfje autentikus lengyel fogásokkal készül. Lesz majd zsurek, lengyel pirog, pomerániai csuka, mazurek, csak győzzük kóstolni.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

trendfm

Chef pincer banner