Nagyágyúval készült a magyar versenyző az ifjú szakácsok világversenyére

Hírek
Tipográfia

Garai Ádám nem csak Magyarországon készült a szeptember 30-án Manchesterben rendezendő Jeunes Chefs Rotisseurs Ifjúsági Szakács Világbajnokságra, de Koppenhágában Rasmus Kofoed, a Bocuse d’Or Jolly Jokere is besegített neki.

Garai Ádám már gyakorlott versenyzőnek számít, hiszen a 2013-ban Lyonban megrendezett Bocuse d’Or döntőben Széll Tamás commisaként a résztvevő 24 országból bekerültek a 10 legjobb közé. A Chaine verseny tavalyi nemzeti versenyén 2. helyezést ért el, míg idén megnyerte azt, megszerezve ezzel a jogot, hogy hazánkat képviselje a világversenyen Manchesterben.

Az ifjú szakácsok versenyén 27 év alatti szakácsok mérhetik össze tudásukat. A Bocuse d’Or versennyel ellentétben, a szakácsok nem kapják meg előzetesen az alapanyaglistát, a meglepetéskosár (u.n. black box) tartalma a kötelezően felhasználandó alapanyagokkal közvetlenül a verseny előtt ismertetik. A versenyzőknek 4 óra alatt kell 4 adagban elkészíteniük és megtálalniuk egy előételt, egy főételt és egy desszertet.

A magyar versenyző felkészítésében Kovács Lázár is közreműködik, aki 1997-ben, a Kaliforniában megrendezett világverseny 3. helyezettje volt. A sztárséf a hazai elődöntők technikai igazgatójaként kóstoló zsűritagként vesz részt a nemzetközi versenyen Manchesterben.

A magyar versenyző felkészítésében közreműködött Jakabffy László, Gundel-díjas gasztronómiai tanácsadó, Ádám Csaba, az Olimpia Étterem és az Alabárdos Étterem séfje, továbbá a felkészülését a METRO Kereskedelmi Kft. alapanyagok biztosításával támogatta.

A lehető legalaposabb felkészülés érdekében Ádám nem csak Magyarországon gyakorolt. Lehetősége nyílt arra, hogy Koppenhágában töltsön a nyáron 5 hetet a 3 Michelin csillagos Geraniumban, ahol a séf/tulajdonos az a Rasmus Kofoed, aki a Bocuse d’Or dobogójának mindhárom fokán állt.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

Chef pincer banner