Két éves a Curry House

Hírek
Tipográfia

Bár a curry ősi otthona India, onnan világhódító útra kelt, és mára az egyik legkedveltebb és legszélesebb körben ismert fűszer lett – sőt, gasztronómiai stílust teremtett.

A britek a legnagyobb rajongók, akik a curry-re „nemzeti eledelként” tekintenek. Országukban több mint 9000 indiai éttermet tartanak számon. Magyarországon közel sincs ennyi, ám olyan lelkes vállalkozók jelenlétével, mint Zulkarnain Saer Khan, Budapest is kezd felzárkózni. „Közép- és Kelet-Európa kezd ráérezni az indiai konyha ételeire” - mondja Zulkarnain, aki szerint az indiai konyhában ott a potenciál, hogy akár „az új olasz” legyen. „Kicsivel több, mint két éve kezdtünk autentikus indiai ételeket felszolgálni Budapesten” - mondja a fiatal bangladesi üzletember.
„India nagyon változatos ország, minden régiójának saját, a többitől eltérő gasztronómiája, hagyománya, kultúrája van.Ami az indiai ételeket illeti, a legízletesebb húsból, halból és friss zöldségből készülnek, amit számtalan módon készítenek el úgy, hogy azok megőrizzék frissességüket és tápanyagaikat. A hagyományos indiai konyha igyekszik mindig friss alapanyagokat és kevés tartósítószert használni.”
Zulkarnain, kiemeli, hogy a Curry House összesen négy szakáccsal működik, annak érdekében, hogy a vendégek minden igényét teljesíteni tudja. „A konyhát a 30 éves séf, Deepak Negi Kumar vezeti.
Zulkarnain tervezi, hogy a közeljövőben megnyitja a második Curry House éttermet. Addig is kifinomult stílussal, kiváló ételekkel és barátságos, figyelmes kiszolgálással várja a törzs- és az új vendégeket a Curry House, a Horánszky utcában, ami 2016 tavaszán 80 fős terasszal bővül.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner