Megalakult a Pannon Gasztronómiai Akadémia

Hírek
Tipográfia

A szervezet létrehozásakor az első és egyik legfontosabb célkitűzésük az volt, hogy az éttermi vendéglátás áfáját csökkentsék, így a szerdai bejelentés után jelezték, hogy ahogyan eddig is, úgy a jövőben is a kormányzat segítségére kívánnak lenni az intézkedés kidolgozásban.

A Pannon Gasztronómiai Akadémia közleménye szerint nagy örömöt jelentett a tagok számára, hogy a kormányzat meghallgatta az érveiket és hivatalosan is megerősítették, hogy 2017-től jelentősen csökken az áfa ezen a területen. Ez a szervezet szerint komoly lehetőség, ami egyszerre szolgálja az ágazatra jellemző kis- és középvállalkozói szektor sikeresebb és átláthatóbb működését, munkahelyek teremtését, a minőség erősítését, és jelentős segítséget ad az elmúlt években látványos eredményeket hozó szakmai fejlődés felgyorsításához és kiszélesítéséhez.

„Ahogy a PGA eddig is megosztotta szakmai érveit a kormányzattal, úgy az áfacsökkentés pontos módjának kidolgozásában is áll rendelkezésére” - írják
A Pannon Gasztronómiai Akadémia (PGA) alapítói a szakma meghatározó személyiségei, akik elhatározták, hogy együttesen, szervezett formában, határozottan fellépnek a magyar gasztronómia világszínvonalúvá emeléséért – így életre hívtak egy széles kört átfogó, lelkes tagokat befogadó, építő jellegű szakmai szervezet. Az Akadémia legfontosabb célja a gasztronómiát alkotó szakmák összefogása, fejlesztése és hatékony érdekképviselete.

Az Akadémia alapítói:
• Bíró Lajos – Bock Bisztró, Vendéglő a KisBíróhoz, A Séf Utcája, Buja Disznó-k
• Csapody Balázs – Kistücsök
• Dudás Szilárd – Anyukám mondta
• Fausto di Vora – Fausto’s
• Hamvas Zoltán – Onyx, Gerbeaud
• Harmath Csaba – Gourmet Gastronomie
• Horváth Tamás Péter - Borkonyha
• Gerendai Károly – Costes
• Kalocsai Zoltán – Borkonyha
• Kovács Kristóf – Déryné Bisztró
• Molnár Attila – Arany Kaviár
• Rosenstein Róbert – Rosenstein Vendéglő
• Ruprecht László – Stílusos Vidéki Éttermiség
• Wolf András – New York Kávéház, Boscolo Hotel
• Zsidai Zoltán Roy – Zsidai Gasztronómiai Csoport

Az alapítók érdekképviseleti tevékenységükkel a vonatkozó iparági és törvényi szabályozások, a szakoktatás történelmi reformját és a magyar alapanyag ellátás minőségi fejlesztését tűzték zászlójukra, biztosítva azt, hogy minden komoly tudással, akarással, pozitív és tisztességes hozzáállással rendelkező szakembernek esélye legyen sikeres szakmai karriert, eredményes vállalkozást építeni hazánkban.

Az akadémia a vendégek, a szakma és a kollégák kölcsönös tiszteletén és segítésén alapul, célja a magyar gasztronómia felemelése a világ élvonalába.
Elnöség és kollégiumok:

Az Akadémia Elnöksége:
• Zsidai Zoltán Roy, elnök, étterem- és hoteltulajdonos, a Zsidai Gasztronómiai Csoport vezetője
• Csapody Balázs, alelnök, étteremtulajdonos, Kistücsök
• Dudás Szilárd, alelnök, étteremtulajdonos, Anyukám mondta
• Gerendai Károly, étteremtulajdonos, COSTES
• Hamvas Zoltán, alelnök, a Gerbeaud és az Onyx F&B igazgatója,
a magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke
• Bíró Lajos, étteremtulajdonos: Bock Bisztró, Vendéglő a KisBíróhoz,
A Séf Utcája, Buja Disznók
• Molnár Attila, étteremtulajdonos, Arany kaviár
Az Akadémia hat szakmai kollégiumból épül fel, melyekben a tartalmi munka zajlik. A kollégiumok tanácsadó testületként is működnek, javaslatokat tesznek az Akadémia által képviselt projektekre, feladatokra is. A legjobb gyakorló szakemberek itt dolgozzák ki azokat a fejlesztési irányokat, konkrét javaslatokat, amely mentén jobbá szeretnék tenni a gasztronómiát és az azt befolyásoló szabályozási környezetet.
A kollégiumok vezetőségét egy-egy elnökségi tag, a kollégium megválasztott vezetője és titkára adja.
Az Akadémia Kollégiumai és felelősei:
• Étteremtulajdonosok Kollégiuma - Zsidai Zoltán Roy
• Pékek és Cukrászok Kollégiuma - Hamvas Zoltán
• Oktatók és Szakértők Kollégiuma - Dudás Szilárd
• Szakácsok Kollégiuma - Bíró Lajos
• Vendégtéri Szakemberek Kollégiuma - Csapody Balázs
• Termelők és Beszállítók Kollégiuma - Molnár Attila

A Pannon Gasztronómiai Akadémia nyitott a tagfelvétel tekintetében, azonban a tagság kizárólag ajánlás útján nyerhető el, az elbírálás szakmai és etikai alapon történik a PGA honlapján.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

trendfm

Chef pincer banner