A vendéglátók ipartestülete kevesli az adócsökkentést

Hírek
Tipográfia

A szervezet üdvözli az 5 százalékos áfacsökkentést, de szerintük az 51,17 százalékos reprezentációt terhelő adókat is mérsékelni kellene.

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) üdvözli a kormány azon döntését, miszerint két lépcsőben csökkentik az éttermi szolgáltatások forgalmi adóját, mely a tervek szerint 2018-ra 5 százalékra mérséklődhet – derül ki a közleményükből.

Szerintük a legfontosabb szakmai szervezetek - így az MVI is -, évek óta azon dolgoztak, hogy a vendéglátás területén tapasztalható rendkívüli adóterhek csökkenjenek. A szakma összefogásának eredményeként sikerült elérni, hogy a kormányzat belátta a változtatás szükségességét. A tervezett adóváltoztatási elképzelések nemcsak az egyéni vendégeknek, hanem a cégeknek is kedveznek.

Ugyanakkor az MVI úgy véli, hogy a reprezentációt terhelő adók (51,17 százalék) rendkívül magas szintje miatt további csökkentésre lenne szükség. A reprezentációs adó változtatására vonatkozó javaslataikat elkészítették, melyeket az illetékeseknek el is juttattak. Összességében elmondható, hogy a lakossági, turisztikai és üzleti fogyasztások növekedése, illetve az ágazatra ráépülő jelentős fejlesztések és beruházások érdekében tett lépések mind a gazdaság erőteljes élénkítését szolgálják.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner