Díjat kaptak a legjobb szakács-, cukrász- és pincértanulók

Hírek
Tipográfia

Megrendezték a Szakma Sztárjai versenyt, amellyel a szakmát tanuló diákok megúszhatták a szakvizsgát, utazhatnak a svéd európai versenyre és még díjat is kaphattak.

Az országos szakmai versenyeket a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából 40 szakképesítésben hirdették meg, a nappali tagozaton végzős szakiskolai és szakközépiskolai tanulók számára. A verseny fordulói az elődöntők, a válogatók és a döntő voltak.

Az írásbeli versenyen országosan közel 5200-an vettek részt. Az itt a legjobb eredményt elérő versenyzőket hívták be a szakmák válogatóiba. A válogatókat szakképző intézmények – a verseny lebonyolítására alkalmas – tanműhelyeiben szervezték meg. A válogatókon az oda bekerült diákok, 451 versenyző elsősorban gyakorlati illetve gyakorlati jellegű feladatokat oldottak meg.

A végső megmérettetésre, a döntőre a háromnapos Szakma Sztár Fesztiválon került sor, ide 214 diák jutott be 110 oktatási intézményből. A szakmai versenyen a jó eredményt elérők (ezúttal a diákok 84 százaléka) felmentést kapnak a tanév végén esedékes szakmai záróvizsga alól.

A III. SkillsHungary Nemzeti Döntőn 10 szakma válogatóinak döntőit rendezték. A festő, dekoratőr, a fodrász, a kőműves, a pincér, a szakács, a szépségápoló, a villanyszerelő és a virágkötő versenyszámokban a svédországi Göteborgban idén decemberében rendezendő EuroSkills, valamint az ápolás és gondozás és az informatikai hálózati rendszerüzemeltető versenyszámokban pedig a WorldSkills Abu Dhabi 2017 versenyre választották ki a Magyarországot képviselő versenyzőket.

Szakácstanulók közt az első Rába René Rajmund lett a Budapesti Vendéglátóipari és Humán Szakképzési Centrum Gundel Károly Szakképző Iskolából, a cukrászoknál Petényi Laura a Kecskeméti SZC Széchenyi István Idegenforgalmi, Vendéglátóipari Szakközépiskolából és Szakiskolából, míg pincéreknél Cseh Bence a veszprémi "SÉF" Vendéglátóipari, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakképző Iskolából.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner