Augusztus 15-ig lehet pályázni a Magyar Bocuse d’Or versenyre

Hírek
Tipográfia

Június 22-től augusztus 15-ig lehet jelentkezni a Bocuse d’Or Magyarország 2016 döntőjére, melynek selejtezője idén decemberben lesz. A győztes fogja képviselni hazánkat a Budapesten megrendezendő kontinentális döntőn. A téma a mangalica.

 „A Magyar Bocuse d’Or Akadémia pályázatot hirdet magyar állampolgárságú szakácsok számára. A pályázatokat elbíráló zsűri, Hamvas Zoltán elnökletével, kiválasztja a legígéretesebb recepteket, hogy azok alkotói élőben is bemutathassák tehetségüket. A hazai döntőt megelőző selejtező verseny témáját 4 héttel előtte hirdetjük ki” – áll a versenykiírásban. A 20 országot felvonultató európai döntőn 2016. májusában a magyar döntő győztese indulhat majd színeinkben. A versenyen való részvételre szabadon pályázhat minden olyan magyar állampolgárságú szakács, aki 1994 január 24-e előtt született és elhivatottnak érzi magát a nagy presztízsértékű versenyen való megmérettetésre.

 A Bocuse d’Or selejtezőre beküldendő pályázat versenytémája: Mangalica a piac kínálatával

Mangalica tarja (a);Mangalica karaj (b); Mangalica pofa, nyelv (c) – a piac zöldség – és gyümölcskínálata. A fenti három hús elem (a/b/c) közül legalább kettő, míg a piac kínálatából minimum három zöldség vagy gyümölcs kötelezően felhasználandó.

A megmérettetésre vágyó szakácsok pályázatát 2015. augusztus 15-ig várja a Magyar Bocuse d’Or Akadémia.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

Chef pincer banner