A brit hercegi pár után a magyar vendégeket is meghódítja Hampuk Zsolt főztje

Hírek
Tipográfia

Brad Pittre és Robert De Niróra, sőt a brit hercegi párra is főzött már Hampuk Zsolt, aki szeptember 1-jén Lamb and Leo Bistro néven nyitja meg Buda legújabb fine dining éttermét. Az egyetlen magyar Relais & Châteaux séf mer nagyot álmodni, és tulajdonosként is helytáll. Bevallása szerint a vendégeknek főz, nem az ételkritikusoknak.

A város zajától távoli bisztró ezért az otthonos Bel-Budán, a Gesztenyéskert közelében várja azokat, akik kontrasztos ízekre és meghitt légkörre vágynak.
Az újonnan nyílt bisztró konyhájában találkozik a bárány és az oroszlán. „Minden fogásomban a könnyed, sima, hagyományos ütközik valami vaddal, merésszel, szokatlannal. Ezek azonban a kontraszt ellenére tökéletes harmóniát alkotnak” – vallja Hampuk Zsolt, akinek tányérjain a klasszikus francia alapok mellett az olasz és magyar ízek is megjelennek.
A Lamb and Leo vezetője a Hertelendy-kastélyszálló séfjeként korábban elnyerte a Relais & Châteaux minősítést, ami nemcsak az országban, hanem a közép-kelet-európai régióban is ritkaságnak számít. Az egyetlen ilyen címmel rendelkező hazai szakember Franciaországtól Hong Kongig, illetve számos Michelin-csillagos séf mellett szerezte tapasztalatát, korábban megnyerte a szakácsok Európa-bajnokságát is, és a vendéglátás szinte minden területén otthonosan mozog.
A bisztró séfje a kiváló alapanyagok, ízek és fogások mellett a vendégközpontúságot tartja a vendéglátás egyik legfontosabb sarokpontjának. Ez a szemlélet is közrejátszott abban, hogy úgy döntött: a Kiss János altábornagy utcában szeptember 1-jén megnyíló Lamb and Leo Bistróban a konyha mellett a napi üzleti ügyekért is ő felel, hogy a legfinomabb ízek mellé igazán otthonos hangulatot teremtsen.
Persze egy igazán megbízható és hozzáértő csapat nélkül mindez nem valósulhatna meg. A séf a személyzet valamennyi tagjával dolgozott már korábban, és a vendégek maximális elégedettsége érdekében a legjobb szakemberekkel vette körül magát. Ők gondoskodnak arról, hogy a Lamb and Leo Bistro valóban olyan hely legyen, ahova érdemes visszatérni.

th 800 500 lamb-and-leo-bistro-1

hírlevélfeliratkozás

newsletter

Chef pincer banner