Együnk Egymásért program

Hírek
Tipográfia

A Magyar Élelmiszerbank 2015-ben, immár 4. éve rendezi meg az Együnk Egymásért programot.

Az idén 10  éves Magyar Élelmiszerbank Egyesület célja, hogy összegyűjtse a Magyarországon gyártásban, kereskedelemben felhalmozódó élelmiszerfeleslegeket és ingyenes élelmiszeradományként eljuttassa azokat minél több magyarországi rászorulóhoz, ezzel elősegítve a szegénység és az alultápláltság csökkenését.

Az Együnk Egymásért programnak három ága, van, ezek az éttermi, az egyéni, és a vállalati ágak.

Időpont: 2015. október 1. – 30. között, az október 16-i Élelmezési Világnaphoz kapcsolódva.

Az éttermi ág keretében a csatlakozott vendéglátóhelyeknél a program időszaka alatt mód nyílik az Élelmiszerbank, és ezzel az élelmiszerpazarlás és éhezés elleni küzdelem támogatására.

Leggyakoribb támogatási módok:

 • Kiemelt étel vagy menü biztosítása, amelynek árából egy előre meghatározott összeget az Egyesület kap meg a program végén adományként
 • Az időszak teljes bevételének bizonyos %-ával támogatja az Élelmiszerbankot

Miért érdemes belépni?

 • Az étterem az összegyűjtött adományról az adóalapot 120%-ban csökkentő igazolást kap
 • A karitatív cél felkarolása, a felelős étterem vezetés nagyobb elfogadottságot, bizalmat épít a vendégek körében
 • Gyors, könnyű alkalmazás, helybeszállított koncepció, az Élelmiszerbank által biztosított reklámanyagokkal
 • Az Élelmiszerbank az esemény zárásaként a programban elért eredményről oklevelet állít ki, mely bemutatja hány emberen segített az étterem

Az egyéni akciókkal az Együnk Egymásért programhoz csatlakozó magánszemélyek azzal járulnak hozzá a Magyarországon élő rászorulók élelmiszer-segélyezéséhez, hogy vendégül látják barátaikat, ismerőseiket, kollégáikat, akik az elfogyasztott ételekért cserébe, annak apropóján az Élelmiszerbankot támogatják pénzadományukkal. A program során befolyt összeget arra fogjuk fordítani, hogy a téli időszakban minél több rászorulót el tudjunk látni élelmiszeradománnyal.

Hogy néz ki ez a gyakorlatban? 

Gondolja át, milyen eseményt lenne kedve szervezni, mi az, amibe szívesen bevonná családját, baráti körét, kollégáit!

Például:

 • hívjon vendégeket otthoni reggelire/ebédre/vacsorára/teadélutánra – akár barátok összefogásával, amikor mindenki egy-egy fogást visz,
 • szervezzen otthon lakáséttermi vacsorát, pop-up cukrászdát, jótékonysági vacsorát / kávézást, ahol ismeretlen érdeklődőket is vár,
 • készítsen munkahelyi ebédet saját készítésű fogásokból, adományért cserébe,
 • rendezzen süteményvásárt a munkahelyén vagy más közösségben, akár többek összefogásával, nagyobb süteménykínálattal.

Vállalatként egyszerű, költségmentes programok keretében valósíthat meg csapatépítést és segíthet egy jó ügyet egyszerre.

Könnyen megvalósítható programok:

 • Biztosítson lehetőséget jótékonysági süteményvásár megrendezésére, ennek során az arra kedvet érző dolgozók készítenek egy-egy tálca süteményt, és portékájukat a vállalat által biztosított helyen (pl. előtér, tárgyaló, étkezőhelyiség) és megjelölt időben (pl. ebédidőben) kiteszik. A kollégák a felkínált süteményekből fogyaszthatnak, a süteményekért becsületkasszába dobhatnak adományokat, mellyel az Élelmiszerbankot támogatják. 
 • Biztosítson lehetőséget közösségi menza megrendezésére, melynek keretében az erre kedvet érző dolgozók egy-két hétig, ahelyett, hogy a munkahelyen kívül ebédelnének, felváltva főznek egymásnak ebédet, melyet közösen fogyasztanak el. Az ebédért becsületkasszába dobhatnak adományokat, mellyel az Élelmiszerbankot támogatják.

Itt megtekintheti, kik csatlakoztak már az Együnk Egymásért programhoz.

Csatlakozzon Ön is az Élelmiszerbank programjához az októberi hónap során! Jót enni jót, jót tenni jó! Jelentkezés: Somló Eszternél a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen, vagy a 06 30 194 0288-as telefonszámon.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

Chef pincer banner