Megújult az Opera gasztronómia

Hírek
Tipográfia

A Magyar Állami Operaház idén elhatározta, hogy megújítja gasztronómiai programját és kínálatát és nyílt pályázatot írt ki. A Zsidai Gasztronómiai Csoportot választotta győztesnek, hogy alakítsa ki a kávéházat, bárokat és az Opera és Erkel teljes gasztronómiai kínálatát.


A koncepció megalkotásához a világ tizenkét leghíresebb operaházát tanulmányozták. „A legjobb ötleteket és a működő rendszereket átültetve a legfrissebb gasztronómiai egységet hoztuk létre a budapesti Operában.” – mondja Zsidai Zoltán Roy, a Zsidai Gasztronómiai Csoport vezetője.  Megújult a korábbi büférendszer és helyette világszínvonalú bárt hoztak létre, valamint új egységként nyílt egy kávéház a Hajós utca felőli oldalon.  Az Opera Café egy klasszikus, monarchia stílusú kávéház impozáns szezonális terasszal és kilátással az Andrássy útra. Itt kötetlen, de patinás környezetben fogyaszthatunk el egy ebédet, vacsorát, délutáni süteményt. Esténként az első emeleti nagy bár egy órával előadás előtt kinyitja kapuit. Behűtött pezsgővel, falatokkal, szendvicsekkel és desszerttel várják a vendégeket. Tökéletes helyszín előadás előtti és utáni, valamint szünet alatti baráti időtöltésre és szórakozásra. A fő cél itt az volt, hogy a vendég ne sorban állással töltse az időt, hanem élvezze az épület szépségét vagy a barátai társaságát. Éppen ezért alaposan átszervezték a bár logisztikai megoldásait. Minőségi alapanyagokból házilag frissen készített szendvicsek, desszertek és édességek széles választéka található az Erkel Színház bárjában is, mely már szeptember eleje óta nyitva áll a nagyközönség előtt. „További terveink is vannak: többek között az online előrendelés a bárban vagy a páholyok szünetben való közvetlen kiszolgálása, melyek terveink szerint még idén megvalósulnak.” – folytatta Roy.
A design
A belsőépítészeti és design tervezési folyamatokat a Ferenczy Noémi Díjjal kitüntetett Somlai Tibor belsőépítész végezte. Nevéhez fűződik a Belvárosi Színház és az Akvárium Klub kialakítása is. A tervező mindössze három hónap alatt valósította meg a tervezést és a kivitelezést minden egységben. A végeredmény egy impozáns kávéház, valamint egy grandiózus és modern bár, melyek szervesen illeszkednek az Ybl Miklós tervezte térbe.
Pezsgő az Operában
Az Operaház presztízséhez illően alakul az italválaszték is. A Kreinbacher Birtok pezsgőire és boraira épül a kínálat. Nem hiányozhatnak a champagne-ok, a híres francia borvidékről Paul Bara és a Pol Roger ház pezsgőit poharazhatja a közönség.

Opera 1 Opera 2 Opera 3

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner