Megújult a Fakanál étterem a Nagyvásárcsarnokban

Hírek
Tipográfia

Nemrég újult meg a budapesti Nagyvásárcsarnokban található Fakanál étterem, amely immáron 15 éve a turisták és a helyiek egyik legkedveltebb étterme a IX. kerületben.

Az UNESCO által védett Nagyvásárcsarnok műemlék épületében üzemel a Fakanál étterem, amely bő egy évtizede várja kiváló magyaros konyhájával a külföldi és hazai vendégeket egyaránt. A Budapestre látogató turisták kötelező állomásként látogatnak el a Nagyvásárcsarnokba. Sokan itt találkoznak először a magyar konyhai remekeivel, ezért a Fakanál étteremnek fontos szerepe van az országimázs és a hazai konyháról alkotott szemlélet formálásában is.

Az étterem tulajdonosi köre 2013-ban döntött a hely átalakításáról. A fő cél a belső design és a konyhatechnológia modernizálása volt, amellett, hogy a megjelenésnek továbbra is tükröznie kellett az étterem alap értékeit: a magyar hagyományok, magyar ízek szeretetét.
A Nagyvásárcsarnok műemlékvédelmére szolgáló jogi keretrendszert is figyelembe kellett venni a tervezés során. Ilyen a fém-tartószerkezetes födém, az üvegportál, a kemény, rideg anyagok. A belső építész tervező, Kelemen Csilla úgy döntött, hogy a természetes alapanyagokkal és a természetes fényviszonyok kihasználásával teszi barátságosabbá, szerethetőbbé az éttermet: a padlóra faburkolat került, a bútorok anyagaiban is a fa dominál, illetve minden bútorelem antikolt, régies kivitelben készült el.

  “A tulajdonosok a régi, hagyományos éttermet akarták lecserélni, frissíteni. Alapvetően a turisták miatt maradt a magyaros kiindulási pont, de ezt egy modernebb színvilággal, frissebb stílusjegyekkel oldottam meg. A stílust erősen befolyásolta az épület műemlék jellege, igazából ehhez kellett igazodni, de első lépésként a funkciót határozta meg a megrendelő csoport: egy önkiszolgáló rendszerben működő éttermet szerettek volna, amely illeszkedik a csarnok építészeti miliőjébe.” - nyilatkozta a belsőépítész.

 Ezen felül számos kedves dekorációs ötlettel javította a tervező az étterem hangulatát: az egyik falra a csirkepaprikás receptje került angolul, míg a másik falon 26 nyelven kíván az étterem jó étvágyat vendégeinek. A vendéglátó hely külseje mellett annak szívét, lelkét adó konyhatechnológiája, gépparkja is megújítása került, melyre a Coninvest Kft. kapott megbízást.  

 

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner