Harminchét településen takarítják be az Élelmiszerlavina terményeit

Hírek
Tipográfia

Hetek óta zajlik a zöldségek betakarítása a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta Élelmiszerlavina programjában.

A jótékonysági kezdeményezés történetének legtöbb terménye kerül idén a rászorulókhoz: eddig 150 tonna zöldségféle termett a támogatott 37 önkormányzat és civil szervezet földjein, de ez a mennyiség napról-napra növekszik, ahogy haladnak előre a munkában.

Az Élelmiszerlavina program lényege, hogy a Syngenta által felajánlott több millió forint értékű vetőmagból a résztvevők helyben burgonyát, zöldborsót, csemegekukoricát, karfiolt, vöröshagymát, fejeskáposztát, paprikát termesztenek, majd ezt odaadják a környéken élő nehéz sorsú embereknek. Több szempontból rekordév lesz az idei az Élelmiszerlavina történetében, hangsúlyozta Cseh Balázs. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke az egyik résztvevő, a fejér megyei Soponya földjén tett látogatáson elmondta: idén minden eddiginél több, összesen 37 önkormányzatot és civil szervezetet támogattunk, akik több mint 67 hektáron kezdték el a munkát tavasszal.

A kezdeményezés jótékonysági nagykövete, a köztelevízió műsorvezetője, Novodomszky Éva kiemelte: a program hal helyett hálót biztosít a nehéz helyzetű embernek. A közösségi termelés révén egyrészt megtanítja számukra az öngondoskodást, másrészt visszavezetheti őket a munka világába. A megtermelt egészséges élelmiszernövények pedig kézzelfogható segítséget jelentenek a hátrányos helyzetű családoknak, időseknek, valamint szociális intézményekben élőknek és ellátottaknak.

 

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner