Frissen sütött croissant fánk a belvárosban

Hírek
Tipográfia

Croissant fánk néven mutatkozik be a legendás „cronut” Budapesten. A croissant és a fánk keresztezésével létrejött édességgel egy újabb amerikai őrület terjed hazánkban is. A Donut Fabbrica üzletében az eredeti New York-i receptet alapul véve minden reggel helyben, friss alapanyagokból készítik az új kedvencet.

 A New Yorkban élő francia pék, Dominique Ansel ötletéből született finomság rövid idő alatt meghódította a helyieket, nyár óta reggelente sokan órákat is képesek sorban állni a mindössze néhány száz darab süteményért. A mintegy két hónap és tíznél is több kipróbált recept árán tökélyre fejlesztett, vaníliakrémmel töltött „hibrid” immár Budapesten is frissen kapható. A Hajós utcai Donut Fabbrica kínálatában minden reggel 10-től kapható a croissant fánk.

 A könnyed leveles tészta előállítását speciális berendezésekkel végzik, amelyeknek beüzemeléséhez a helyiség bővítésére is szükség volt. A friss alapanyagokat hazai beszállítóktól szerzik be. A frissesség és a könnyed ízélmény megőrzése érdekében, továbbá, mivel a tészta elkészítése hosszú időt vesz igénybe, egyszerre csak kevés készül a süteményből, amely délelőtt 10-re minden nap a pultra kerül.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

trendfm

Chef pincer banner