Veresegyházára került a Fehérasztal Lovagrend vándorserlege

Hírek
Tipográfia

Lábszár leves házi finom metélttel, fokhagymás paradicsomos szaftban párolt pecsenye knédli cipóval és párolt káposztával, végül desszertként herőke – ezzel a menüvel nyerte a veresegyházi Dédi Vendégháza az idei Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Versenyt.

Idén 12. alkalommal rendezte meg a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi-, Vendéglátóipari- és Idegenforgalmi Karának védnökségével évadzáró szakmai konferenciáját és a Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Versenyt.

A mogyoródi Csíkvölgyi Pipacsárdában rendezett gasztronómiai megmérettetésre 12 turisztikai szolgáltató, civil szervezet és települési önkormányzat nevezett hazánk tájegységeire jellemző ételkülönlegességekkel.

A zsűri elnöke, Benke László olimpiai bajnok mesterszakács által felajánlott „Első Magyar Fehérasztal Lovagrend" vándorserleget, valamint az I. helyezést a veresegyházi Dédi Vendégháza csapata nyerte, a második helyezett jászberényi Vincellér Étterem, valamint a harmadik és egyben közönségdíjas isaszegi Dózsa György Művelődési Otthon csapata előtt. A IV. helyen a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi-, Vendéglátóipari- és Idegenforgalmi Karának csapata végzett.

A verseny zsűrije:

Elnök: Benke László olimpiai bajnok mesterszakács. A zsűri tagjai: dr. Sándor Dénes a Budapesti Gazdasági Főiskola docense, Szabó Pál a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség képviselője, a gasztronómia nagykövete, Gombás András a budapesti Gombás Étterem tulajdonosa, a Magyar Vendéglátók Régiós Szövetségének alapítója, ifj. Gombás András sommelier, Károvits Tamás a Magyar Vendéglátók Ipartestületének tiszteletbeli elnöke, Gundel Gábor gasztronómiai szakértő. A zsűri titkára Csaba Ágnes a Budapesti Gazdasági Főiskola vendéglátó- szálloda szakos hallgatója.

A szakmai konferencián részt vett és előadást tartott a Nemzetgazdasági Minisztérium szakács-, cukrász- és felszolgáló szakmunkásképzés helyzetének javítására tervezett intézkedéseiről, valamint, a TDM szervezetek működési feltételeit biztosító jogszabályok előkészítéséről dr. Horváth Viktória, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner