Ételrendelési trendek 2014

Hírek
Tipográfia

Ahogy a divat is változik évről-évre, úgy a gasztronómia terén sem jellemző az állandóság. A Foodpanda előrejelzése szerint 2014 a változatosság éve lesz – már ha a magyar étrendről van szó!

A már sok éve ismert, jól megszokott amerikai, olasz, kínai és török ételek mellett elárasztotta hazánkat Japán, Mexikó, India és Thaiföld pikáns avagy letisztult ízvilága is. Sushi, burrito, chicken massala és pad thai – a magyar szókincs elengedhetetlen részeivé váltak. Vajon mi jön még 2014-ben?

Az ételrendelés szakértője, a Foodpanda.hu online ételrendelő oldal 2013-as nyerteseit, a pizzát, a hamburgert és a rántott húst szédületes sebességgel érik be az egzotikus ízek. 2013-ban a budapesti rendelések közel 18%-a, tehát majdnem ötöde sushi vagy mexikói étel volt, holott a vásárlók több mint 22 konyhatípus közül választhatnak az oldal kínálatából.

A Foodpanda oldalára az elmúlt fél évben több mint 20 japán étterem és sushit házhoz szállító cég, valamint 15 kínai-thai konyha került fel – és ezek csak a budapesti adatok. Ugyanezek a konyhatípusok elkezdtek felbukkanni a vidéki nagyvárosokban is – már Debrecenben, Pécsen, Szegeden, Miskolcon és más városokban is böngészhetik az éhes emberek az oldalt, ha a pizzánál valami izgalmasabbat kóstolnának meg.

Az elképesztő ízkavalkád mellett az egészséges életmód népszerűsége továbbra és egyre nagyobb tempóban növekszik.

Hogy mi lesz a mindent elsöprő házhozszállított gasztrokedvenc 2014-ben? Megjósolni nehéz. A Foodpanda csapata szerint az idei nyár forró lesz – a mexikói lesz a nyerő. A várakozások szerint a wokbárok száma és forgalma is növekedni fog, ez a keleti konyhák további erősödősét jelenti, de ismerve a konzervatívabb magyar vásárlókat a retro és a magyaros is biztosan a topon maradnak. Ami szintén fontos trend, hogy egyre többen adják le rendelésüket mobilalkalmazás segítségével mobiltelefonon vagy táblagépen – a Foodpanda adatai szerint. Ez a szolgáltatás a Foodpandánál 2013 áprilisa óta érhető el okostelefonon, azóta már a rendelések 30 százaléka Android vagy iOS eszközről történik.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner