Kiemelt vendéglátóhely témák

Mozaik Lista

Egy Hajdú-Bihar megyei 4 csillagos szálloda éttermében a Nébih számos – adminisztratív, higiéniai és élelmiszerbiztonsági – hibát tárt fel, továbbá mintegy 150 kg lejárt, nem nyomon követhető élelmiszert vont ki a forgalomból.

Nemzetközi Tisza Halfesztivált rendeznek Szegeden, amelyen a hungarikum címet elnyerő tiszai halászlevet is lehet majd kóstolni.

Öt év után letaszította trónjáról az Egyesült Királyság legjobb éttermét egy cornwalli halvendéglő.

Miután a korábbi tulajdonos elhunyt, a cég új vezetése nem kívánta tovább üzemeltetni az egyre nagyobb hírnevet szerző éttermet.

A nyolcszoros olimpiai bajnok Usain Bolt nevével fémjelzett jamaicai étteremlánc nyílik Nagy-Britanniában.

A számla- vagy nyugtaadás az alkalmi rendezvényeken is kötelező, az pedig, hogy kell-e online pénztárgépet használni, a tevékenység statisztikai besorolásától függ - hívta fel a figyelmet az adóhatóság a honlapján.

Népszerű vendéglátóhely témák

Mozaik Lista

Megnyílt a budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár pénteken Budapesten, a Vörösmarty téren – a vásár "hüttéjében" gasztrobemutatókkal, kóstolókkal várják a látogatókat.

Az Országos Étterem Hét programját már 13. alkalommal rendezik.

Tavaly szeptember óta hatályos az a minisztériumi rendelet, amelyben szabályozzák a konyhai részlegvezető képzését. Ha lenne olyan iskola, amely tudná vállalni a komoly feltételeket, és a finanszírozási hátterét is biztosítani lehetne, akkor a mesterségükben továbblépni akaró szakácsok Magyarországon is találhatnának olyan oktatást, ahol valódi mesterszintre fejleszthetnék a tudásukat.

A kontinens második helyen áll a versenyben a bevételek tekintetében, viszont mások gyorsabban tudják növelni a forgalmukat, ezért a vendéglátás és a turisztikai szolgáltatások áfájának hosszú távú csökkentés kulcsfontosságú Európa turisztikai versenyképességének fenntartása szempontjából.

ES graphic gastro banner

vendéglátós munkák

logo nagy