Kiemelt vendéglátóhely témák

Mozaik Lista

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete Gundel Károly vendéglős és gasztronómiai szakíró munkásságának emlékére - számos társszervezet közreműködésével - 2017-ben is felhívást hirdet a Gundel Károly – díj elnyerésére.

Van olyan étterem, amelyik tiltja, tűri vagy támogatja a közösségi médiás fotózást - a Dirty Bones határozottan az utóbbi csoportba tartozik.

Együnk Egymásért címmel adománygyűjtő kampányt hirdet a Magyar Élelmiszerbank az élelmezési világnaphoz kapcsolódva, a programhoz vendéglátóhelyek, vállalatok és sütni-főzni szerető magánszemélyek jelentkezését várják.

A Nébih osztályvezetője szerint a folyton cserélődő személyzetet nincs idő betanítani, így az ellenőrzéskor a dolgozók gyakran még a kérdéseket sem értik – írja a Világgazdaság.

Elsősorban a nyári rendezvényekhez és az idegenforgalmi szempontból frekventált helyekhez kötődő élelmiszer-forgalmazást, vendéglátást ellenőrzi a hatóság.

A nyári sportrendezvények miatt az átlagosnál többször ellenőriznek az adóhatóság munkatársai július 10. és 30. között Budapesten és környékén.

Népszerű vendéglátóhely témák

Mozaik Lista

Tovább romolhat a létszámhelyzet a kiskereskedelemben, ha a munkavállalók jövőre a turizmusban nagyarányú béremelést kapnak.

A Sisi Alapítvány Erzsébet Királyné megkoronázásának 150. évfordulója tiszteletére indította útjára, 2017. június. 7. napján 10:30 órai kezdettel hagyományteremtő céllal a „SISI KEDVENC BORA” elnevezésű borversenyét.

Tavaly szeptember óta hatályos az a minisztériumi rendelet, amelyben szabályozzák a konyhai részlegvezető képzését. Ha lenne olyan iskola, amely tudná vállalni a komoly feltételeket, és a finanszírozási hátterét is biztosítani lehetne, akkor a mesterségükben továbblépni akaró szakácsok Magyarországon is találhatnának olyan oktatást, ahol valódi mesterszintre fejleszthetnék a tudásukat.

A kontinens második helyen áll a versenyben a bevételek tekintetében, viszont mások gyorsabban tudják növelni a forgalmukat, ezért a vendéglátás és a turisztikai szolgáltatások áfájának hosszú távú csökkentés kulcsfontosságú Európa turisztikai versenyképességének fenntartása szempontjából.