Kiemelt vendéglátóhely témák

Mozaik Lista

Nemzetközi Tisza Halfesztivált rendeznek Szegeden, amelyen a hungarikum címet elnyerő tiszai halászlevet is lehet majd kóstolni.

Öt év után letaszította trónjáról az Egyesült Királyság legjobb éttermét egy cornwalli halvendéglő.

Miután a korábbi tulajdonos elhunyt, a cég új vezetése nem kívánta tovább üzemeltetni az egyre nagyobb hírnevet szerző éttermet.

A nyolcszoros olimpiai bajnok Usain Bolt nevével fémjelzett jamaicai étteremlánc nyílik Nagy-Britanniában.

A számla- vagy nyugtaadás az alkalmi rendezvényeken is kötelező, az pedig, hogy kell-e online pénztárgépet használni, a tevékenység statisztikai besorolásától függ - hívta fel a figyelmet az adóhatóság a honlapján.

Az élet minden területére kiterjedő családbarát minősítési programot indít a kormány jövőre - közölte pénteken Tusnádfürdőn Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára.

Népszerű vendéglátóhely témák

Mozaik Lista

Az idei Bocuse d'Or szakácsverseny világdöntőjének negyedik helyén végző séf pénteken Budapesten vehette át az Európai Parlament (EP) által alapított elismerést.

Az Országos Étterem Hét programját már 13. alkalommal rendezik.

Tavaly szeptember óta hatályos az a minisztériumi rendelet, amelyben szabályozzák a konyhai részlegvezető képzését. Ha lenne olyan iskola, amely tudná vállalni a komoly feltételeket, és a finanszírozási hátterét is biztosítani lehetne, akkor a mesterségükben továbblépni akaró szakácsok Magyarországon is találhatnának olyan oktatást, ahol valódi mesterszintre fejleszthetnék a tudásukat.

A kontinens második helyen áll a versenyben a bevételek tekintetében, viszont mások gyorsabban tudják növelni a forgalmukat, ezért a vendéglátás és a turisztikai szolgáltatások áfájának hosszú távú csökkentés kulcsfontosságú Európa turisztikai versenyképességének fenntartása szempontjából.

ES graphic gastro banner