A Tork szappan adagolói mobilon értesítik a takarítókat az utántöltés szükségességéről

Innováció
Tipográfia

Napjainkban körülbelül 4 millió takarító dolgozik Európa-szerte. A létesítményüzemeltető iparban gyors növekedés figyelhető meg az utóbbi időben, és Németországban már több embert alkalmaz az iparág, mint az autóipar.

A Tork tavaly közzétett podcastjában Andreas Lill, a Takarítóipari Szervezetek Európai Szövetségének főigazgatója a következőt mondta a létesítményüzemeltető ipar jövőjével kapcsolatban: „ennek az iparágnak az emberek a legfontosabb részei. A mi értékünk az általuk nyújtott szolgáltatások minőségében rejlik. Azok a cégek lesznek a legsikeresebbek a jövőben, akik ezt igazán értik, és ennek megfelelően cselekszenek.” És ez ma talán jobban igaz, mint valaha.Ahogy a nemzetközi gazdaság fellendülésével egyre nehezebb lesz új alkalmazottakat találni, az emberi tényező fontosságát még inkább a figyelem középpontjába kell helyezni.

„Nem egyszerűen beszállítói vagyunk az iparágnak, de kötelességünknek érezzük, hogy hozzá is tudjunk járulni annak fejlődéséhez. Ha azt nézzük például, hogyhetente több mint 1 millió Tork utántöltőt cserélnek Európában, akkor látható, hogy ez együtt véverengetegidőt és energiát jelent, és ennek megfelelő innovációkra is van szükség” – mondja AsaKalentun, a Tork európai termékmenedzsment igazgatója.

Az emberi viselkedésre visszavezethető innováció

Az SCA innovációs központjába tekintve, úgy tűnik, a titok nyitja tulajdonképpen abban rejlik, hogy kilépjünk a központfalai közül. A folyamatot gyakran egyszerre több különböző nézőpontból szemléljük, így például az ergonómia vagy a stressz szempontjából. Az eredmény pedig például a szó szerint egy másodperc alatt cserélhető szappanutántöltővagy az iparban egyedülálló megoldást jelentő, az adagolók belsejében elhelyezett és bármely nyelven érthető oktatóvideókra mutató QR-kódok kifejlesztése.

 

Egy innováció, amely forradalmasította a takarítók munkavégzését a TorkEasyHandlingTM csomagolástechnikája – egy ergonomikusan kidolgozott újratöltős csomagolás, amelynek tulajdonságai lehetővé teszik, hogy a takarítókegyszerre több egységet hordhassanak magukkal minimális erőfeszítéssel. Perforált csomagolása oldalról könnyen nyitható, ezért a tároló helyiségekben egymás tetejére rakott csomagok is könnyen hozzáférhetők, és szétnyíló szerkezete megkönnyíti a hulladék elhelyezést. Minden azzal kezdődött, hogy 4 hónapon keresztül tanulmányozták 20 cég takarítóinak munkáját.

„Ha csak a takarítás eredményét vettük volna figyelembe, nem jutottunk volna semmire. Ehelyett az olyan részleteknek köszönhetően érhetünk el kis lépésekkel jelentős fejlődést, hogy megfigyeljük azt, hogy a takarítók hogyan, hol és a miért csinálják azt, amit csinálnak” – mondja Peter Blomström, az SCA Tork egészségügyért és irodahelyiségekért felelős nemzetközi igazgatója.

Új technológia kopogtat az ajtón

A létesítményüzemeltető ipar most kihívásokkal teli és egyben izgalmas idők elé néz. A technológia kopogtat az ajtón, utat törve az innovációknak, amelyek megváltoztathatják amegszokott munkamódszert.

Ezzel a fejlődéssel összhangban az SCA nemrégiben kifejlesztetteTorkEasyCube nevű szolgáltatását, amelyet a tavalyi ISSA Interclean nemzetközi takarítóipari vásáron is bemutatott. A szolgáltatás alapja, hogy azadagolókat és szemeteseket beépített szenzorokkal látják el, amelyek valós idejű adatokat nyújtanak az újratöltési és karbantartási szükségletekről. Ez lehetővé teszi, hogy a takarítók ne keményebben, hanem okosabban dolgozzanak, és egy állandó takarítási menetrend követése helyett akkor takarítsanak, amikor szükséges.Ez az innovatív megoldás egyelőre Németországban és Svédországban érhető el.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner