Az okospalack küldheti nyugdíjba a vákuumpumpákat

Innováció
Tipográfia

Egy amerikai startupcég olyan rendszert dolgozott ki, amely nemcsak a bor oxidációját előzi meg, de kijelzi, az információkat is, és megmutatja hány pohár maradt a palackban, már ha a speciális palackban árult borok közül választunk.

A megkezdett borok egy nap után elveszítik eredeti minőségüket, mert oxigénnel érintkeznek, az okospalackban azonban egy speciális szelep megakadályozza, hogy kitöltéskor az üvegben maradó bor érintkezzen a levegővel.

A bort nem ilyen okosüvegekben fogják árulni, hanem speciálisan palackozott borokat lehet majd légmentesen betárazni az okospalackba, majd azokat szabadon cserélgetni.

okosborbent

A Kuvée nevű okospalack kijelzőn ismerteti a bor eredetét, gyártási módját és jelzi, hogy még hány pohárnyi bor maradt benne. A beépített szoftver megjegyzi a belétöltött borféléket és ezek alapján képes további, a fogyasztó ízlésének megfelelő borokat ajánlani, melyeket meg is lehet rendelni az érintőképernyőn.

Az okos borosüveg már előrendelhető 179 dollárért, de csak októbertől szállítják ki a kaliforniai és a massachusettsi vevőknek, és decembertől kezdve a többi amerikai államban. Hátránya, hogy nem tölthető fel tetszőleges borral, hanem csak azokkal, amelyeket bizonyos amerikai bortermelők palackoznak speciális üvegbe. Az okospalackba való borokat 15-50 dollárért árusítják majd. (MTI, kuvee.com)

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner