A Belváros társasági életének új központja, a Matild-palota 2020-ban a legnagyobb munkahelyteremtő beruházás Budapesten a koronavírus-járvány sújtotta turisztikai ágazatban.

Augusztus 4-én és 5-én a Matild-palota éttermei, kávéháza és szállodája toborzó napján közel kétszáz új álláshoz kerülhetnek közelebb az érdeklődő munkavállalók.

A Ferenciek terén álló, 1899 és 1902 között Klotild főhercegnő által építtetett Matild-palota visszanyeri pompáját, hogy várhatóan 2020 utolsó negyedévében a budapesti turizmus új ékköveként kínáljon sokszínű élményeket a felfedezésre nyitott magyar és külföldi vendégei számára.

Első szakaszban a Piac New Hungarian Food Hall, a Matild Café & Cabaret, a Duna Lounge & Bistro és a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest nyílik meg; az ezekhez szükséges állások betöltésére keresi az üzemeltető munkatársait most a város társasági életének új központja.

Karlik Ágnes a Matild-palota HR-igazgatója és teljes menedzsmentje augusztus 4-én kedden és augusztus 5-én szerdán 08:00-18:30 között a Centrál Kávéházban várja a kezdetben elérhető betöltetlen álláshelyekre pályázókat. Az álláskeresők a helyszínen fényképes önéletrajzzal tudnak jelentkezni. 

Emre Pasli, szállodaigazgató elmondta: „A turizmust sújtó válság ellenére is töretlenül építkezünk, hiszen a folyamatos fejlesztés, a megújulási képesség a jelenlegi krízis kezelésének talán egyik legjobb eszköze. Örömünkre szolgál, hogy a Matild-palota Toborzó Nappal nemcsak egy ikonikus, történelmi helyszín kezdeti újjászületésének, egy új turisztikai városrész felépülésének lehetünk szem- és fültanúi, hanem megannyi válságba sodródott ember számára új munkalehetőséget is teremtünk. Sokak örömére Budapesten egy új történet veszi kezdetét."