London hosszú évek óta minden utazó kedvenc desztinációi között szerepel, ám idén ősszel és télen világszerte Budapest a legnépszerűbb úti cél. Toronymagasan fővárosunk vezeti a Kiwi.com foglalásainak a listáját, maga mögé utasítva az angol és osztrák fővárost. Az adatok alapján leginkább Oroszországból és az Egyesült-Királyságból utaznak hazánkba, és a pénteket a hétvégéhez csapva 1-3 napot töltenek itt.

A Kiwi.com utazási technológiai vállalat belepillantott a legfrissebb foglalási adataiba, amiből kiderült, hogy a 2021. november 1. és 2022. február 28. közötti időszakban Budapest a legnépszerűbb úti cél, a legtöbb foglalása ide érkezett. (A foglalások az augusztus 20. és október 20. közötti időszakban érkeztek.)

 

London, Párizs, Berlin. Ezek azok a fővárosok, amelyek mindig a legnépszerűbb úti célok listájának élén állnak a gyors kiruccanásra vágyó utazók számára, idén ősszel azonban Budapest került az élre, és jóval népszerűbb, mint az utána következő London és Bécs. Párizs csak a 8., Berlin pedig le is szorult a TOP10-es listáról a 11. a helyével.

TOP 10 lista a Kiwi.com foglalásai alapján (2021. nov. 1. – 2022. február 28.)

 

  1. Budapest
  2. London
  3. Bécs
  4. Milánó
  5. Isztambul
  6. Róma
  7. Kijev
  8. Párizs
  9. Lisszabon
  10. Barcelona


 

A legtöbb foglalás Oroszországból érkezik, így nem véletlen, hogy a legnépszerűbb és legtöbbet keresett útvonal a Moszkva-Budapest útvonal. Oroszországot az Egyesült Királyság, Ukrajna és Izrael követi, valamint a déli országokból - Olaszországból, Görögországból, Portugáliából és Spanyolországból - érkező utazók.

A hazánkba érkezők valószínűleg egy-egy hosszú hétvégét töltenek majd nálunk, erre utalnak azok az adatok, hogy a foglalások nagy része, kb. 40%-a 1-3 napra szól. A hazánkba érkezők kétharmada 40 év alatti fiatal lesz, a 41-60 éves korosztályból az utazók ötöde kerül ki, míg a 60 év feletti korosztály csupán 4%-ot tesz ki. A foglalások adatai alapján az ideérkezők közel fele (46%) egyedül érkezik, 10-ből 4-en jönnek a párjukkal, 14% pedig 3 vagy több fős csoporttal utazik.