Idén már 20 éve működik sikerrel a hazai piacon az S IMMO Hungary. Alapítása óta az ingatlanbefektető cég egy összesen 216 millió euró értékű, hat prémium irodaházat és az 5 csillagos Marriott Hotelt is magában foglaló portfóliót alakított ki Budapesten 2021 júniusáig. A cég anyavállalata, az osztrák S IMMO további növekedést tervez a kelet-közép-európai régióban, így Magyarországon is.

A bécsi székhelyű S IMMO AG az ezredfordulón kezdte meg a terjeszkedést Kelet-Közép-Európában, és Csehországot követően 2001-ben lépett be a magyar piacra. Hazai leányvállalata, az S IMMO Hungary az elmúlt két évtizedben egy több mint 110 ezer négyzetméteres iroda- és hotelportfóliót hozott létre Magyarországon, amelynek része a prémium kategóriás Blue Cube, a Buda Center, a City Center, a Pódium, a Maros BC és a River Estates, valamint a Budapest Marriott Hotel. A cégnek tavaly már több mint 70 bérlője volt a fővárosban.

A cégcsoport mintegy 1,3 millió négyzetméter összterületű ingatlannal rendelkezik az Európai Unióban, amelyek kihasználtsága 93,2 százalék, teljes bérleti hozama pedig elérte az 5 százalékot a 2021. június 30-i eredmények alapján. A társaság összbevétele 2021 első hat hónapjában közel 91 millió euró volt, az előző év egészében pedig megközelítette a 174 millió eurót.

„Az első két évtizedben az S IMMO egy stabil piaci jelenlétet, valamint egy vonzó és izgalmas irodaporfóliót alakított ki Magyarországon, ami már számos alkalommal bizonyította értékállóságát. Ennek eredményeként a cégcsoport a magyar piacon is elismert és megbízható iparági szereplővé vált, amire különösen büszkék vagyunk” – mondta Friedrich Wachernig, MBA, az S IMMO AG igazgatótanácsának tagja. 

A vállalat további bővülést tervez a kelet-közép-európai régióban. Ennek megfelelően az S IMMO Hungary olyan befektetési lehetőségeket keres, amellyel több ezer négyzetméternyi A-kategóriás, fenntartható és emberközpontú irodaterülettel bővítheti eddigi portfólióját. Egyik opcióként a cég a saját fejlesztésű projektek megvalósítását is fontolóra veszi, amik a munkavállalók növekvő igényeihez igazodnának, valamint a helyi közösségek életminőségét is javítanák.

„A magyar piacon szerzett évtizedes tapasztalatunkra és tudásunkra támaszkodva a jövőben is tovább formáljuk az iparágat. Elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy olyan magas színvonalú, a fenntarthatóságot, a kényelmet, az innovatív megoldásokat és szolgáltatásokat nyújtó projekteket valósítsunk meg, amelyek a következő 20 évben meghatározzák a piacot. Biztosak vagyunk abban, hogy hamarosan meg is tehetjük az első bejelentést" - hangsúlyozta Barabás Géza, az S IMMO Hungary ügyvezető igazgatója.