Tradíció és megújulás - a magyar millenniumi építőművészet egyik gyöngyszemében megnyílt a főváros legújabb, 82 szobás, ötcsillagos luxusszállodája, a Mystery Hotel Budapest. A lenyűgöző belső terek Varró Zoltán tervei alapján készültek.

A Budapest VI. kerületében, a Podmaniczky és Vörösmarty utca sarkán található eklektikus épületet a Magyar Szabadkőművesek Szimbolikus Nagypáholya építtette 1896-ban. A Ruppert Vilmos műépítész által megálmodott tereket a XIX. század egyik legelismertebb magyar festőjének, Than Mórnak művei díszítették, az üvegablakokat a világhírű Róth Miksa készíttette.

Az épület történelme során több ízben tulajdonost és funkciót váltott, jelenlegi formáját a nemzetközi szinten jegyzett és elismert sztárdizájner, Varró Zoltán tervei alapján nyerte el.
A szálloda a legújabb trendeknek megfelelően önálló tematikával várja vendégeit, mely a luxus - varázslat - élmény hármasára épül. A koncepciót a több mint százéves épület történelmi örökségét tiszteletben tartva, annak építészeti értékeit megőrizve különleges megoldások, egyedülállóan újszerű vizuális trükkök, optikai illúziók egészítik ki és teszik teljessé.

Varró Zoltán nem elégedett meg azzal, hogy az épület közös tereit újjávarázsolta: munkatársaival 2 éven át dolgozott azon, hogy minden egyes szobában egyedi, különleges hangulat bűvölje el az érkezőket: sejtelmes fények, puha szőnyegek, kristályon csillanó festményrészletek teremtik meg a Mystery Hotel Budapest semmivel össze nem hasonlítható atmoszféráját.

Az épület szíve a TheGreat Hall Restaurant & Lounge. A terem meghatározó része az óriási csillár, az oszlopok, a súlyos függönyök és a Loggiára vezető két vas csigalépcső. A The Great Hall Restaurant & Lounge gasztronómiai inspirációját a nagypolgári, századfordulós ízek jelentették, melyeket - az épülethez hasonlóan - modernizált a nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező séf és csapata.

A szállodában 3 különböző stílusú szobát találunk, melyek a görög oszloprend alapján a dór, a ión és a korinthoszi neveket viselik. Az antik görög oszlopnak meghatározó szerepe van a szálloda tematikájában, olyannyira, hogy visszaköszönnek a közös terekben is.
A lakosztályok is maradandó élményt ígérnek: az Atelier Studio egy festőművész otthonát idézi meg, a Da Vinci Suite századfordulós szellemben nyújt fenséges kényelmet, a Terráriumszoba pedig egy üvegfalú és üvegtetejű építészeti különlegesség.

A TheSecret Garden Day Spa egyedülálló spa egész Magyarországon. A gyönyörű eklektikus épület belső udvara igazi elvarázsolt barokk kertté változott, ahol hatalmas pálmafák alatt pihenhetnek a vendégek. A The Secret Garden Day Spa a szállóvendégek mellett a budapesti közönséget is várja luxus testkezelésekkel, személyi edzéssel.

A nyár elején bemutatkozó The Sky Garden Rooftop Terracetetőteraszról Budai Várra nyíló kilátást élvezhetnek a vendégek, az épület tetején pedig egy privát, szabadtéri jacuzzit vehetnek igénybe.

A szálloda épületében külön bejárattal közelíthető meg három rendezvényterem, ahol konferenciák és privát rendezvények is otthont találnak.

A Mystery Hotel Budapest a nemzetközi Preferred Hotels & Resorts szállodalánc luxusszállodákat is tömörítő L.V.X brandjének a tagja.

 

foto: Batár Zsolt