A Danubius Hotels tíz budapesti szállodájában látványos és interaktív 360 fokos panorámatúra keretében tekinthetünk be a Danubius szállodák belső és külső tereibe egy egyedülálló alkalmazás által. A fejlesztés a rendezvényszervezőket segíti és inspirálja, akik részletes információkat, látványterveket és pontos adatokat is kapnak a kiválasztott helyszínek adottságairól.

Egyedülálló virtuális túra oldalt indított a Danubius Hotels Group. A most lezárult online fejlesztés látványos és interaktív 360 fokos panorámatúra keretében nyújt virtuális betekintést tíz budapesti Danubius szálloda belső és külső tereibe.

A Danubius Hotels legújabb innovációja a szállodalánc, danubius me: konferenciaszervező almárkáját egészíti ki, komoly támogatást nyújtva a rendezvényszervezőknek, akik mostantól a világ bármely részéről saját laptopjukról vagy mobiltelefonjukról gyorsan és kényelmesen beléphetnek a szállodai terekbe és könnyedén megtekinthetik a budapesti szállodák konferencia adottságait.
A kiváló minőségben elkészített panorámafotók valósághű betekintést nyújtanak az adott szálloda különtermeibe, szobáiba és közösségi tereibe. A virtuális tér arra is lehetőséget nyújt, hogy a szervezők a saját szemükkel győződhessenek meg a különféle teremelrendezések előnyeiről vagy hogy megtekinthessék az alaprajzokon a helyiségek pontos méreteit. Könnyed navigálással feltárulnak a szállodai bejáratok, lobbyk, galériák és szobatípusok. A túra részét képezik még a Budapest nevezetességeit bemutató panorámaképek, melyek kisebb városnéző sétát alkotnak. Az alkalmazás telefonon, táblagépen, asztali számítógépen, sőt VR szemüvegen is fut.

„A tökéletes konferencia megvalósítása a rendezvények alkalomhoz és témához illő, létszámokhoz igazított megtervezésével kezdődik, melyben a helyszínkiválasztás az egyik legtöbb időt és türelmet igénylő folyamat.” - mondta el Liptai Judit a Danubius Hotels Group Sales és Marketing igazgatója.
Ebből a tényből kiindulva fejlesztettük az alkalmazásunkat. Örülünk, hogy danubius me: szolgáltatásunk mellett és annak továbbfejlesztéseként az egyedülálló 360 fokos virtuális konferenciatúrával segíthetjük a rendezvényszervezők, üzleti döntéshozók és partnereink munkáját időt és pénzt is spórolva nekik. Konferenciatermeink, közösségi tereink és szobáink bejárásán túl a szállodából „kilépve” a szállodáink környezetét és Budapest látványosságait is megismerhetik az érdeklődők. A Danubius Hotels Group konferencia szegmensének árbevétele a tavalyi évben 29 %-os növekedést ért el, szállodáink és danubius me: rendezvényszervező brandünk nagyon keresettek a piacon. A verseny nagy ezen a területen, és úgy látjuk, hogy a Danubius Hotels az elmúlt évek innovációival, a piac igényeire reagálva, sőt kicsit előttük is járva az egyik legvonzóbb partnerré tud válni.” – tette hozzá a szakember.

 "Egyéves projekt keretében készítettük el a Danubius Hotels-szel közösen a 360 fokos Danubius Hotels alkalmazást. Nagyon izgalmas volt a feladat, mert teljesen egyedi dolgot kellett alkotni, amely még nincs a magyar sőt, az európai piacon sem. Hoteleknek terveztünk már szállodabemutatást, de egy ilyen speciális üzleti szegmens mint a MICE és rendezvényszervezésre fókuszáló Danubius Hotels alkalmazás még nincs a piacon.” - mondta el Széphelyi György a VR 360 Kft. értékesítési igazgatója.