2019. januárban a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 1,2, a belföldi vendégek által eltöltötteké 0,1%-kal csökkent az előző év azonos időszakához képest. A kereskedelmi szálláshelyek – folyó áron számolt – összes bruttó árbevétele 9,4%-kal emelkedett, a magasabb szobaárak, illetve a vendéglátó tevékenységből származó növekvő bevétel hatására.

2019. januárban az előző év azonos hónapjához képest a külföldi vendégek száma 1,1%-kal nőtt, a vendégéjszakák száma 1,2%-kal csökkent. A szálláshelyekre érkezett vendégek száma megközelítette a 310 ezret, akik 780 ezer vendégéjszakát töltöttek el. A vendégéjszakák száma a januárban mérsékelt forgalmat lebonyolító üdülőházakban és kempingekben emelkedett, miközben a szállodákban, panziókban és a közösségi szálláshelyeken csökkent. A vendégéjszakák közel héttizedét a Budapest–Közép-Duna-vidék régióban töltötték a külföldiek, 1,0%-kal kevesebbet, mint az előző év azonos hónapjában.
A belföldi vendégek száma 0,7%-kal volt magasabb, és megközelítette a 338 ezret. Az általuk eltöltött vendégéjszakák száma 0,1%-kal kevesebb, 743 ezer volt. A belföldivendég-éjszakák 81%-át realizáló szállodákban 0,6% volt a csökkenés mértéke. A belföldivendég-éjszakák száma Észak-Alföld, Dél-Alföld és Balaton régiókban visszaesett, a többi turisztikai régióban bővült.

 

mti